Ekran Haber'den Dilek Yaman Demir'in özel haberine göre, 15.Ocak günü Twitter(X) platformunda sosyal medya fenomeni Haluk Tatar kullandığı @haluktatar hesabından, “Suç Duyurusudur. Bu onursuz bir bebek ile farklı çıplak fotolar çekip iki gündür bana atıyor. Kendisi bu bebeği taciz ediyor.” açıklamasıyla bir paylaşım yaptı.

Cocuk-1

Söz konusu paylaşımda [email protected] mail adresinden kendisine gönderilen suç unsuru mailin ekran görüntüsüydü. Yapılan çalışmalarda söz konusu mail adresini Turgut Y. isimli şahsın kullanmış olabileceği değerlendirild. Şahıs gözalrına alındı. 
Şahsın cep telefonundan yapılan ön incelemede ve alınan ifadesinde söz konusu mail adresini kendisinin kullanmadığı, kuzeni Yaşar K. isimli şahısla aralarında husumet olduğunu bu sebeple bu şahsın yapmış olabileceğini söyledi.

KUZEN YAŞAR K. GÖZALTINA ALINDI

16 Ocak günü 00:30 sıralarında Yaşar K.isimli şahsın ikamet adresinde arama yapıldı ve şahıs yakalandı. Şüpheli şahsın cep telefonu üzerinde yapılan ön incelemede çok sayıda çocuk müstehcenliği içerikli video ve resim dosyası olduğu belirlendi. Söz konusu Twitter hesabındaki suç duyurusu ile alakalı bilgisine başvurulduğunda kendisinin yıllardır çocuklara ait müstehcen görüntülere ve videolara ilgisi olduğunu, internet üzerinden bu tarz dosyaları indirerek bilgisayarında ve telefonunda depoladığını, Turgut Y.isimli şahısla arasında husumet olduğu için sinirlendiğini ve bu konuda cezalandırılmasını istediği için söz konusu [email protected] mail adresini kendisinin oluşturduğunu ve söz konusu paylaşımı Youtube üzerinde 2 milyona yakın takipçisi olduğunu gördüğü Haluk TATAR’ın mail adresine kendisinin attığını itiraf etti.

TUTUKLANDI 

İfadesi ardından şahıs’ Çocukların Kullanıldığı Müstehcen Ürünleri Ülkeye Sokma, Çoğaltma, Satma, Depolama, Bulundurma ve Kullanma’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: Dilek Yaman Demir