Olay, 14.30 sıralarında Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda yaşandı. “Yakışıklı güvenlik” olarak bilinen Muhammet Sürmeli ve “Xorto” adıyla tanınan Burak Taşkıran’nın düzenlediği hayran buluşmasında ortalık karıştı. İki grup arasında başlayan sözlü tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü.

yakisikli-guvenlik-xorto-fenomen-kavgasi-3aralik2023-2

POLİS EKİPLERİ OLAYA MÜDAHALE ETTİ

Sopalarla birbirlerine saldıran taraflar, sosyal medya fenomenleri ve çevredeki vatandaşlar tarafından ayrılamazken, polis ekiplerinin müdahalesiyle kavga son buldu.

yakisikli-guvenlik-xorto-fenomen-kavgasi-3aralik2023-3

BİR KİŞİ YARALANDI

Arbedede bir kişinin yaralandığı öğrenilirken, kavga anları cep telefonu kamerasına yansıdı.

yakisikli-guvenlik-xorto-fenomen-kavgasi-3aralik2023-5

"ÇOCUK NE YAZIK Kİ BACAĞINDAN BIÇAKLANMIŞ"

Öte yandan yaşanan kavganın ardından sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Muhammet Sürmeli, "Ne yazık ki, Esenyurt'un gene böyle ününü lekeleyecek, namına uygun bir durum söz konusu oldu. Esenyurt 'bataklık' derken, insanlar işte bundan bahsediyor. Ben o meydanda buluşamamayı düşünüyordum. Xorto ile konuşmuştum bu konuyu ama illa orası olsun deyince gittik. Tam da dediğim oldu. Birisi geldi Xorto'nun saçına laf attı, yanındaki arkadaşla ona cevap verince kavga çıktı. Ayırmaya çalıştım, elimden geleni yaptım ama bir kaç kişiydiler. Aynı anda çocuğun üzerine saldırdılar. Arkadaşlarım beni oradan çektiler bir şekilde ancak kavga aldı başını gitti. Çocuk ne yazık ki bacağından bıçaklanmış. Yapılan paylaşımlarda güvenlik kaçtı muhabbeti yapılıyor, kaçmadım. Ben araya girip ayırmaya çalıştım" ifadelerini kullandı.

Editör: Ozan Barış Erim