MASAK'ın kara para aklama, suç örgütü kurma gibi suçlardan hakkında soruşturma başlattığı sosyal medya fenomeni Dilan Polat eşi ile beraber tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2019 yılında paylaştığı "Şampiyonlar Ligi" fotoğrafındaki isimler de mercek altına alındı.

MAL VARLIKLARI SATIŞA ÇIKIYOR

Mahkeme kararı ile taşınır taşınmaz bütün mal varlıklarına el konulan pek çok fenomenin şirketlerine de kayyum atandı. Soruşturma devam ederken, bakanlıklar, el konulan güzellik salonu, eğlence mekanı gibi iş yerlerinin hızla satılması için düğmeye bastı. Böylece fenomenlere ait pek çok iş yeri devlet denetimine geçmiş oldu.

engin-polat-dilan-polat-mutluluk-16

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Sabah gazetesinin haberine göre el konulan iş yerleri, "Devlet güzellik salonu, çay bahçesi, eğlence mekanı mı işletecek? Kayyum atansa da buraların yönetimini devlet yapamaz" tartışmalarını doğurdu.  AK Parti ve ilgili bakanlıklar tartışmayı ortadan kaldırmak için çalışma başlattı. İlgili bakanlıklar ve yöneticilerin toplantılarında, el konulan mal varlıklarından güzellik salonları, eğlence merkezleri gibi mekanların hemen satışının önünü açmaya yönelik formüller üzerinde duruldu.

'HIZLI SATIŞ' FORMÜLÜ

Öncelikli olarak mevcut yasa ve uygulamalar çerçevesinde hemen satışın sağlanıp sağlanamayacağına bakılıp, TMSF ya da diğer kurumların alacakları karar ile bu mümkün olabilecekse 'hızlı satış' hayata geçirilecek.

engin-polat-dilan-polat-mutluluk-11

PARALAR HESAPTA TUTULACAK

Mevzuat gereği hızlı satış imkanı bulunmuyorsa bu kez yasal düzenleme gündeme gelecek. Güzellik salonu, eğlence mekanı gibi yerleri 'özellik arz eden yerler' başlığı altında toplayıp hızla satılmalarına olanak tanıyacak yasal bir düzenleme yapılacak.

TMSF şu anda kayyum atanan şirketleri belli koşullarla tasfiye edebiliyor ya da satabiliyor. Buradan elde edilen gelir ise kişilerin aklanması durumunda iadesi için bir hespata tutuluyor. 

Editör: Şeyda Karaca