Son olarak kadın avukatlarla sık görüşüp, onlara tacizde bulunduğu iddia edilen Adnan Oktar, Erzurum'dan Van'daki cezaevine gönderilmişti. Hapisteyken bile güncel yapılanmaya devam etmeye çalışan Oktar'ın Wickr isimli haberleşme ağı deşifre oldu.

FETÖ'NÜN BYLOCK'U ADNAN OKTAR'IN WICKR'I

CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, canlı yayında şu bilgileri aktardı:
"Adnan Oktar örgütünde de aynı FETÖ terör örgütünde olduğu gibi gizli bir haberleşme ağının kullanıldığı ortaya çıktı. FETÖ'de Bylock vardı, rumuzlar vardı, Adnan Oktar örgütünün de aynı taktiği uyguladığı tespit edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 352 sayfalık Adnan Oktar örgütün yeni yapılanmasıyla ilgili yeni bir iddianame hazırlamıştı. O iddianamede 2018 yılında örgüt içinde itirafçı olan bir kişi Adnan Oktar'ın bu gizli haberleşme ağını savcılığa anlattı. O gizli haberleşme ağı ne; Wickr. FETÖ'de neydi Bylock'tu. 

ÖZEL KOD VE ŞİFREYLE GİRİLEBİLİYOR

İtirafçı bu gizli haberleşme ağıyla ilgili önemli ayrıntılar verdi. 'Önceden WhatsApp üzerinden haberleşiyorduk, yurt dışından örgüt liderleri bize talimatlar veriyordu. Fakat WhatsApp'ın Türkiye'de temsilcilik açmasıyla birlikte WhatsApp'ı bırakıp özel kodla, şifreyle haberleşilen bu yeni yapıya geçtiklerini söyledi.

KONUM TESPİTİ YAPILAMIYOR, IP ADRESİ BULUNAMIYOR

Bu yeni yapının bir özelliği daha varmış, onu da anlattı itirafçı. Bu ağda da hem kullanıcının konumu asla belli olmuyor. Mesajlar süreli, bir süre sonra o örgütsel talimatlar mesaj ağından siliniyor gidiyor. Ayrıca hem bilgisayarda hem cep telefonunda kullanılıyor ama asla IP numaraları dahi tespit edilemiyor. Kullanıcının izine bu sistemle ulaşmanız neredeyse imkansız. 

YENİ YAPILANMA DEŞİFRE OLDU

İtirafçının verdiği bilgiler göre bu sistemden yararlanan örgüt liderleri Meltem Daban'ın kod adının 'Cassidi Leon' olduğunu söyledi. Adnan Oktar yapılanmasını hala sürdürüyor. Yeni yapılanması deşifre oldu, avukatlarla görüştüğü tespit edildi. Adnan Oktar örgütüyle ilgili hem soruşturma hem operasyonlar devam ediyor. Örgütün yeni yapılanmasının tespiti için çok önemli bir veri bu."

Editör: Meltem Kaya Sapmaz