Acil durumlarda vatandaşlara yardım etmek için aranan 112 ne yazık ki Çağrı Merkezi'ni meşgul eden ilginç çağrılarla gündeme geliyor. Duyarsız ve düşüncesiz vatandaşların hatları meşgul etmesinden dolayu yardım bekleyen vatandaşlara yardım elinin uzatılmasına engel oluyor. Bu kapsamda konuşann 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Burhan Yıldızoğlu, alkol etkisinde olan bir kişinin 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak çevresinde birçok ölü olduğunu söyledi. Ekipleri harekete geçiren olayın yalan olduğu ortaya çıktı. 

ÇAĞRILARIN YÜZDE 67'Sİ ASILSIZ 

Bu ve bunun gibi asılsız çağrıların sık sık yaşandığını ve merkezin meşgul edildiğini söyleyen Yıldızoğlu, telefonları gereksiz yere meşgul eden vatandaşlara duyarlı olun çağrısında bulundu. Çağrıların kaydedildiğini ve suç duyurusunda bulunulduğunun altını çizen Yıldızoğlu, çağrılarının yüzde 33'ünün acil çağrı, yüzde 67'sinin de asılsız ve bilgi amaçlı olarak kayıtlara geçtiğini söyledi.

"ETRAFIMDA ÇOK FAZLA ÖLÜ VAR" DEDİ

112'yi arayan vatandaşın yemek siparişi vermek isteyen ve Filistin için kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşların çağrılarıyla karşılaştıklarını ifade eden Yıldızoğlu, "Garip çağrılarla hemen hemen her gün karşılaşıyoruz. Mezarlıktan arayan bir vatandaş, etrafında ölülerin fazla olduğunu söyledi. Duruma müdahale etmek isteyen personellerimiz şahsın alkollü olduğunu anladıktan sonra gerekli uyarılarda bulunup çağrıyı sonlandırdılar. Filistin için Kızılay'ın kan bağışı toplayıp toplamadığı soruldu. Bu çağrılar hatlarımızı gereksiz yere meşgul ediyor, vatandaşların acil vakalarına yardımcı olmamızı engelliyor" diye konuştu.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu