Celtic Futbol Kulübü'nün, Filistin yanlısı tutumuyla tanınan "Yeşil Tugay" adlı taraftar grubunun üyelerini, St Mirren ile yapılan iç saha lig mücadelesine almayarak tribünlerde boşluk oluşmasına neden oldu.

İngiliz basınında yer bulan bilgilere göre, Celtic'in taraftar grubuna getirdiği bu yasak, Yeşil Tugay'ın tepkisini çekti. Grup, yaptıkları açıklamada Celtic yönetiminin bu kararıyla kulübün itibarını zedelediğini ifade etti.

St Mirren ile Celtic Park'ta gerçekleşen karşılaşmada, Yeşil Tugay'ın belli olmayan bir sebeple tribünde olmaması nedeniyle çok sayıda koltuk boş kaldı. Ancak bu koltukların olduğu alanda bir Filistin bayrağının asılı olduğu gözlemlendi.

Bu arada, stadın farklı bölümlerindeki bazı Celtic taraftarlarının, dün geceki maç sırasında Filistin'e desteklerini sürdürdüklerini belirtmekte fayda var.

Yeşil Tugay'ın Filistin'e olan desteğinin, Atletico Madrid ile oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi maçında tribünde Filistin bayraklarının açılmasından sonra Celtic Kulübü tarafından iç saha maçlarına giriş yasağı ile cezalandırıldığı belirtiliyor.

Kaynak: AA