Lübnan'ın güneyinde İsrail tarafından gerçekleştirilen hava saldırısında, iki Türk vatandaşı şehit oldu. Olay, uluslararası basında ve Hamas tarafından da duyuruldu.

TÜRK VATANDAŞLARININ ACI KAYBI

İsrail'in Lübnan sınırındaki hava saldırısında, Türkiye vatandaşı Seyfullah Bilal Öztürk ve Yakup Erdal'ın yaşamını yitirdiği bilgisi paylaşıldı. Saldırıda ayrıca iki Lübnan vatandaşı da hayatını kaybetti. Olayın ardından Hamas, taziye mesajı yayınladı.

GAZETECİLERDEN DETAYLI AÇIKLAMALAR

El Cezire muhabiri Ali Haşim, saldırıda ölenlerin Hamas üyeleri olduğunu belirtirken, Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek, iki Türk vatandaşının Filistin-Lübnan sınırında İsrail saldırısı sonucu şehit olduğunu açıkladı. Çiçek, Erdal'ın Adıyamanlı, Öztürk'ün ise Edirneli olduğunu ve Erdal'ın ailesinin haber alamadığı bir dönemde olduğunu ifade etti.

TÜRKİYE'DEN HENÜZ AÇIKLAMA GELMEDİ

Türk yetkililer tarafından konuya dair henüz bir açıklama yapılmadı.

ADIYAMAN'DA TAZİYE

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, İsrail'in Lübnan sınırında gerçekleştirdiği saldırıda hayatını kaybeden Yakup Erdal için taziye kabul ediliyor. Erdal'ın babası Faik Erdal, camide taziyeleri kabul ederken, Müslümanlar arasında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Erdal, "Oğlum Gazze'ye gitmek istiyordu, oradaki duruma kayıtsız kalamazdık. Allah oğlumun şehadetini kabul etsin" şeklinde konuştu. Yakup Erdal'ın evli ve üç çocuk babası olduğu öğrenildi.

Editör: Mevlüt Peker