İsrail ordusu, 7 Ekim’de başlayan çatışmaların 17. gününde Gazze Şeridi’ndeki sivilleri hedef aldığı hava saldırılarına yoğun bir biçimde devam ediyor.

İsrail ordusu tarafından sivil yerleşim yerleri, okullar, kamu binaları, hastaneler, camiler ve kiliseler de aralarında olmak üzere çok sayıda yere hedef gözetmeksizin düzenlenen hava saldırıları sebebiyle ailesini yitirenler, yakınlarının cenazelerini bulmak için çabalıyor.

Filistinli bir çocuk da, Gazze Şeridi’nde bulunan bir hastanenin önünde, İsrail ordusunun saldırılarında yaşamını yitiren Filistinlilerin cansız bedenleri arasında aile fertlerini aradı.

Sırayla kefenlenmiş cenazelere gözyaşları içinde tek tek bakarak yakınlarını arayan küçük çocuk, bir yakınının cansız bedenini bulunca kefenini kaldırdı ve hıçkırarak öptü. Filistinli çocuğun o anları ise yürek yaktı.

İşgalci İsrail’in ordusu tarafından Gazze Şeridi’ne yönelik gerçekleştirilen saldırılar sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 2 bin 55’i çocuk, 1119’u kadın ve 217’si yaşlı olmak üzere 5 bin 87’ye, yaralı sayısı ise 15 bin 273’e yükseldi.

Kaynak: İHA