Filiz Akın kimdir, kaç yaşında, nereli? Geçtiğimiz Kasım ayında hastaneye kaldırılan Filiz Akın hasta mı? Sevenleri tarafından merak edilen Fİliz Akın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile sevenlerinin yüreğine su serpti. Peki, Filiz Akın'a ne oldu, sağlık durumu nasıl? İşte detaylar..

Filiz Akın Kimdir 6

FİLİZ AKIN KİMDİR?

Filiz Akın, 2 Ocak 1943 yılında Ankara'da dünyaya gelmiştir. Asıl adı Suna Akın'dır. Türk sinemasının yıldız isimlerinden biri olan Filiz Akın, Türk sinema oyuncusu, yazar ve sunucudur. Filiz Akın; Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit ve Fatma Girik ile birlikte Yeşilçam'ın dört yapraklı yoncasından biri olarak tasvir edilmektedir. Filiz Akın 81 yaşındadır.

Filiz Akın Kimdir 3

Filiz Akın, Türk sinemasının bir dönemine damgasını vuran başarılı bir oyuncudur. Türk sinemasının asil, modern, kentli ve zarif yüzü olarak, beyaz perdenin Avrupai yüzü, kolejli kızı, sarışın yıldızı olarak da tanınmaktadır.

Filiz Akın Kimdir 5

Filiz Akın'ın oyunculuk geçmişi 1962 yılına dayanmaktadır. Gönderdiği fotoğrafıyla Artist mecmuasının 1962 yılındaki yarışmasını kazanmış ve Memduh Ün'ün ısrarıyla Akasyalar Açarken filmi için kamera karşısına geçmeyi kabul etmiştir. Böylece 13 yıl sürecek aktif oyunculuk kariyeri başlamıştır. 1964 yılında Kadın Berberi filminin setinde tanıştığı yapımcı-yönetmen Türker İnanoğlu ile evlenmiş ve 1965'te oğlu İlker İnanoğlu'nu dünyaya getirmiştir. 1974 yılında Türker İnanoğlu'ndan boşanan Akın, Babaların Babası filmiyle 1975 yılında sinemaya veda etmiştir.

Filiz Akın Kimdir 4

Filiz Akın 1975-1981 yılları arasında şarkıcılık da yapmıştır. Gurbet Kuşları, Kader, Umutsuzlar, Ankara Ekspresi, Utanç ve Memleketim, Akın'ın en beğenilen filmleri arasındadır. Filiz Akın, Ankara Ekspresi filmiyle 1971 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü göğüslemiş, özellikle 2000 yılından sonra pek çok onur ödülü almıştır. Filiz Akın, Güzelliklere Merhaba, Hayata Merhaba, Filiz Akın ile Güzellik, Zayıflama ve Genç Kalma Üzerine ve Lezzete Merhaba kitaplarının da yazarıdır. 

Filiz Akın Kimdir 2

FİLİZ AKIN HASTA MI? SAĞLIK DURUMU NASIL?

Filiz Akın, geçtiğimiz Kasım ayında göğsündeki şiddetli ağrı nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. Akın'ın tedavi süreci devam ediyor. Süreç devam ederken Filiz Akın sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

İşte Filiz Akın'ın sağlık durumuyla ilgili yaptığı açıklama:

"10 Kasım’da şiddetli öksürük, ateş yükselmesi, koronavirüs benzeri şikâyetlerle hastanede o gece yatmak zorunda kaldım. Ertesi gün tedaviye harfiyen evde devam etme şartıyla çıktık. İnşallah yapılacak kontrollerde ‘İyileşme yolundasınız’ derler. "

Bu paylaşıma eklemede bulunan Filiz Akın, doktorların verdiği iyi haberi şu cümlelerle paylaştı: "Öyle de oldu. Biraz daha ilaç alacağım ama daha iyiye gidiyor. Hiç endişe edecek bir durum yok. Tüm iyilik dilekleriniz ve ilginize çok teşekkür ederim, bana moral oldunuz."

Akın, sevenlerine "Moral oldunuz!" notuyla son olarak şu paylaşımı yaptı: "Geçen gün kontrole gittim. 10 günlük tekrar farklı ilaçlar eklendi. Olsun, İyileşmem için dualarınızı ve dileklerinizi okudum. Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Moral oldunuz."
 

Editör: Nurseli Fırat