Ekol Haber'den Dilek Yaman Demir'in haberine göre, ünlü bir firmanın yönetim kurulu başkanı olan finans uzmanı Aysun Mercan, tele-dolandırıcı kurbanı oldu. ‘Adınız FETÖ’ye karıştı’ diyen sözde polislere önce 200 bin lira para kaptıran 63 yaşındaki uzman, dolandırıcıların talebiyle kendisine yeni bir telefon ve hat alarak operasyona dahil olduğunu sandı. Günlerce çeşitli bankalardaki 200 bin euroluk dövizini çekerek teslim ettiği dolandırıcıların talebiyle bu kez Kadıköy’deki evini satan Mercan, yarım milyon dolarlık satış sonrası tüm parayı dolandırıcılara eliyle verdi. ‘Hattı kır, at’ diyen sözde polislerin kendisini dolandırdığını anlayan uzman, şikayetçi oldu. Paranın gittiği hesap sahibi ve parayı çeken iki şüpheli hakkında dava açıldı.

Finans Uzmanina Feto Dolandiriciligi 23Ocak2024 7

Aysun Mercan - Finans Uzmanı

PAROLA ‘KARTAL’

Kendisine gönderilen IBAN bilgilerine önce 200 bin lira gönderen yaşlı kadın, ardından diğer bankalardaki 170 bin Euro ve 150 bin Doları da teslim alıp, inceleyeceklerini söyledi. Bunun için bankaya giden yaşlı kadın, paraları çekip kendisini MİT mensubu olarak tanıtarak yanına gelen ve önceden belirlenen ‘Kartal’ parolasını kendisine söylenen şahsa paraları teslim etti. Paraları göğsüne koyarak, Mercan’a eve gitmesini söyleyen sözde MİT’çi, olay yerinden hızlıca uzaklaştı.

Finans Uzmanina Feto Dolandiriciligi 23Ocak2024 6

EVİNİ BİLE SATTIRDILAR

Ertesi gün aynı numaradan yeniden aranan Mercan, operasyona dahil olduğunu zannederek talimatla yeni bir hat ve telefon aldı. Diğer bankadaki 100 Bin Euro’yu daha sözde MİT mensubuna veren yaşlı kadın, günlerce telefonda tutuldu. Kadıköy’deki evinin satılması gerektiğini söyleyen dolandırıcılar, yaşlı kadına evini sattırana kadar 1 ay boyunca aradı. Evini yarım milyon dolara satan genç kadın, sözde polislere bilgiyi verdiğinde ise, Fatih’e giderek eliyle tüm dolarları dolandırıcılara verdi.

Finans Uzmanina Feto Dolandiriciligi 23Ocak2024 5

DOLANDIRILDIĞINI ANLADI

Sözde polisin, ‘Eve git, hattı kır. Talimatlarımızı bekle’ talimatıyla ikametine giden yaşlı kadın, günlerce telefonu çalmayınca dolandırıldığını anladı. Polis merkezine giderek dolandırıcılardan şikayetçi olan genç kadının ihbarı sonrası olayla ilgili soruşturma başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında başlatılan soruşturma kapsamında, Aysun Mercan’ın para gönderdiği bankanın hesap sahibi tespit edildi. Oğuzhan A. İsimli genç adam hesabın kendisine.  Ait olduğunu, hesap kartını kaybettiğini bu sebeple hesabına gelen paradan habersiz olduğunu söyledi. Mercan’ı arayan GSM numarası sahibinin ise hesaba gelen paralarla bir bahis sitesine paraları gönderdiği belirlendi. İki şüpheli hakkında, ‘Dolandırıcılık’ suçundan 15’er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Hazırlanan iddianamede, Aysun Mercan’ın toplamda yaklaşık yarım milyon dolar, 200 bin Euro ve 200 bin lira para kaptırdığı ifade edildi. Dava, ilerleyen günlerde Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Editör: Ozan Barış Erim