Fındık destek parası sorgulama ekranı çiftçilerin gündeminde. Üretim öncesinde destek almaya hak kazanarak fındık üretimi için masraflarını karşılamayı planlayan çiftçiler 2023 yılında başvuru yapmaya başladı. 2023 yılında yapılan başvurular ise 2024 yılında çiftçilerin hesaplarına aktarılmaya başlanacak. Fakat 31 Mart seçimlerinden dolayı destek ödemelerinin süresi gecikti. Şimdi çiftçiler ne zaman ödeme alacaklarını öğrenmeye çalışıyor. işte alan bazlı fındık destek ödemeleri 2024 ne zaman yatacak? sorusunun yanıtı ve detaylar...

FINDIK DESTEK PARASI SORGULAMA EKRANI

Fındık destek parası sorgulama işlemi tarimorman.gov.tr sitesinde yapılabiliyor. Çiftçiler bu alanda gerekli sorgulamaları yaparak destek almaya hak kazanıp kazanmadıklarını öğrenebiliyor. Ayrıca gelecek yıl destek ödemesi almaya hak kazanabilmek için de gerekli başvurular Tarım ve Orman Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılabiliyor. 

ALAN BAZLI FINDIK DESTEK ÖDEMESİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ 

Findik Destek Parasi Sorgulama Ekrani Alan Bazlı Fındık Destek Ödemeleri 2024 Ne Zaman Yatacak (1)

ALAN BAZLI FINDIK DESTEK ÖDEMELERİ 2024 NE ZAMAN YATACAK? 

Alan bazlı fındık destek ödemelerinin 2024 yılı Nisan ayı içerisinde hesaplara aktarılması bekleniyor. 2023 yılında 7 Nisan tarihinde ödemeler yapılırken, 31 Mart'ta düzenlenen yerel seçimler nedeniyle bu yıl ki ödemeler ay sonuna sarktı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, fındık üreticilerinin Ziraat Bankası hesaplarına yapılacak olan destekleme ödemeleri Nisan ayı sonuna kadar tamamlanacak. Geçen yıl 7 Nisan'da başlayan ödemeler, bu yıl seçim süreci nedeniyle ay sonuna ertelendi.

Ödemeler Nisan ayı içerisinde Ziraat Bankası hesaplarına aktarılacak.

Findik Destek Parasi Sorgulama Ekrani Alan Bazlı Fındık Destek Ödemeleri 2024 Ne Zaman Yatacak (2)

Alan bazlı fındık destekleri, 2023 yılında başvurunu gerçekleştiren çiftçilere yapılacak. 2024 yılında başvurusunu yapanlar ise 2025 yılı ödemelerinden faydalanabilecek.

Fındık üreticilerinin desteklerden faydalanabilmesi için Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıt olmaları gerekmektedir. Bu sistem, çiftçilerin hangi ürünleri yetiştirdiklerini devlete bildirmelerini sağlayarak, uygun destek ödemelerinin yapılmasına olanak tanır.

Editör: Mücahit Dere