Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Sivas İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube müdürlükleri tarafından firari FETÖ mensuplarının ve saklandıkları gaybubet evlerinin tespit edilmesine yönelik sürdürülen çalışmalar sırasında örgütün önemli bir ismine ulaşıldı. Geçmiş yıllarda Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı, Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı, Iğdır Valiliği görevlerinde bulunan ve 672 sayılı KHK ile 2016 yılında kamu görevinden çıkarılan Ahmet Pek, Emniyet TEM (Terörle Mücadele) ve Emniyet İstihbarat ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı.

AHMET PEK KİMDİR?

Ahmet Pek, Emniyet Genel Müdürlüğünde KOM Daire Başkanlığı, Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı ve Iğdır Valiliği görevlerinde bulunmuş, ancak FETÖ’nün Emniyet ve Mülki İdare yapılanmaları içerisinde faaliyet gösterdiğinin tespit edilmesi üzerine 672 sayılı KHK ile 2016 yılında kamu görevinden çıkarılmıştı. Ahmet Pek, hakkında yürütülen farklı FETÖ soruşturmaları kapsamında cezaevinde bulunmaktayken son olarak 2018 yılında tahliye olmuş ancak 2023 yılı Mayıs ayında 11 yıl kesinleşmiş hapis cezası sebebiyle hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

YER TESPİTİ SONRASI OPERASYON YAPILDI

Hakkında çıkarılan yakalama kararı sonrası firar eden Ahmet Pek’in, Sivas’ta örgüte ait bir gaybubet evinde saklandığının tespit edildiği, operasyon için düğmeye basıldığı ve yakalandığı öğrenildi. Ahmet Pek’in saklandığı ikamette bulunan dijital materyallere, incelenmek üzere el konulacağı ve arama faaliyetlerinin devam ettiği bilgisi edinildi.

Editör: Mevlüt Peker