Gaziantep'in Nizip ilçesinde yıkılan Furkan Apartmanı faciasında 51 kişinin hayatını kaybettiği olayın ardından firari müteahhitler Abdullah Devrim S. ve kardeşi Hasan Hüseyin S. için Interpol kararı çıkarılması talebi mahkeme tarafından kabul edildi.

FACİA SONUCU YAŞAMINI YİTİRENLER

Nizip ilçesi Mimar Sinan Mahallesi'nde meydana gelen depremde yıkılan Furkan Apartmanı'nda enkaz altında kalan 51 kişi hayatını kaybetmişti. Soruşturma kapsamında tutuklananlar arasında Nejdet A., Yılmaz Şahin Y., Faik Y. ve Eyüp Ö. bulunurken, müteahhitler Abdullah Devrim S. ve Hasan Hüseyin S. hakkında da dava açılmıştı.

Gaziantep Nizip Furkan Apartmani 08032024 2

MAHKEME KARARI VE DURUŞMA DETAYLARI

Nizip Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanıklar SEGBİS yöntemiyle duruşmaya katılırken, hayatını kaybedenlerin yakınları ve avukatları da salonda hazır bulundu. Duruşmada, firari sanıkların yurtdışına kaçma ihtimali nedeniyle Interpol'e başvurulması talebi mahkeme tarafından kabul edilerek gerekli yazışmaların yapılmasına karar verildi.

Gaziantep Nizip Furkan Apartmani 08032024 1

ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların durumlarının devamına karar verirken, müşteki avukatının talebini kabul ederek Interpol kararı çıkarılması için adımların atılmasını kararlaştırdı. Duruşma, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden gelecek bilirkişi raporunun beklenmesi ve diğer süreçlerin tamamlanması için 26 Nisan 2024 tarihine ertelendi.