Red Bull Racing takımının dünya şampiyonu pilotu Max VerstappenMeksika Grand Prix'sini de kazandı.

Hollandalı pilot elde ettiği bu zaferle, yeni bir rekorun da sahibi oldu. Verstappen bir sezonda en çok yarış kazanan pilot unvanının sahibi olurken, toplamda da 51. yarış zaferini elde ederek Alain Prost’u yakalamış oldu.

BİR SEZONDA EN ÇOK BİRİNCİLİK ELDE EDEN PİLOT

Başkent Meksiko'daki 4.304 kilometrelik Hermanos Rodriguez Pisti'nde 71 tur üzerinden yapılan yarışı ilk sırada tamamlayan Verstappen, bu sezon 16. kez podyumun zirvesine çıktı.

max-verstappen-formula1-redbull-2

Hollandalı sporcu böylece, geçen sezon kazandığı 15 yarışla "bir sezonda en çok birincilik elde eden pilot" rekorunu Meksika'da geliştirmiş oldu.

Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton'ın ikinciliği elde ettiği Meksika'da, Ferrari pilotu Charles Leclerc üçüncü oldu.

Red Bull takımının Meksikalı sürücüsü Sergio Perez ise evindeki yarışta büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Perez yarışa start verildikten hemen sonra ilk viraja girerken, Leclerc ile yaşadığı temas sonucu pist dışına çıkarak yarış dışı kaldı.

RED BULL HAKİMİYETİ DEVAM EDİYOR

Meksika Grand Prix'sinin ardından pilotlar sıralamasında Max Verstappen 491 puana ulaşak birinci sıradaki yerini korurken, takım arkadaşı Sergio Perez 240 puanda kaldı. Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton ise puanını 220 yaparak 3. sıraya yükseldi.

max-verstappen-formula1-redbull-1

Takımlar sıralamasında ise Red Bull 731 puan ile birinci, Mercedes 371 puan ile ikinci, Ferrari 349 puan ile üçüncü sırada yer aldı.

Şampiyonanın 21. yarışı Brezilya Grand Prix'si, 5 Kasım Pazar günü düzenlenecek.

Kaynak: