Rus lider Vladimir Putin, Avrupa'nın Rusya'ya yönelik artan ithalat kısıtlamalarına yanıt olarak, Avrupa'nın bazı bölgelerinde sıkça rastlanan tahtakurusu sorununa atıfta bulunarak espri yaparak karşılık verdi. Fransa basını, bu durum karşısında konuya geniş yer ayırdı.

Le Figaro gazetesinde yer alan bilgilere göre Putin, Rusya Merkez Bankası ve devlet yöneticileriyle yaptığı görüşmede, Rusya ekonomisinin mevcut durumunu ve ülkeye uygulanan yaptırımların geleceğini tartıştı.

Rusya'nın Ukrayna ile olan savaşının ekonomik yaptırımlarla sonuçlanacağını öngören Putin, "Ortaklarımızın hayal ürünü yasaklarla, artık Rusya'nın tornavida ve benzer araçlarını dahi ithal etmesinin önüne geçmeye çalışmaları akıl almaz bir noktaya geldi." ifadelerini kullandı.

Putin, Avrupa metropollerindeki tahtakurusu sorununa esprili bir yaklaşım sergileyerek, "Daha az ufak tefek eşyanın olması her zaman daha iyidir. Bu sayede Avrupa kentlerinden ülkemize tahtakurusu getirilme riski de azalır." dedi.

TAHTAKURUSU SORUNU FRANSA'DA GÜNDEMDE

Fransa, özellikle başkent Paris'te, toplu taşıma araçları başta olmak üzere sinema salonları, hastaneler ve eğitim kurumları gibi kamusal alanlarda yaşanan tahtakurusu istilası ile cebelleşmekte.

Muhalefet partileri, böcek sorunu karşısında hükümetten daha etkili önlemler almasını ve bir "ulusal eylem planı" geliştirmesini talep ederek, bu sorunun 2024 Paris Olimpiyatları öncesinde Fransa'nın uluslararası imajını zedeleyebileceğine dikkat çekiyorlar.

İktidar partisi ise bu soruna karşı mücadele edebilmek için Ulusal Meclis'e bir yasa taslağı sunmayı taahhüt etti.

Bu sorun sadece Fransa ile sınırlı kalmayıp, Yunanistan'da da benzer tahtakurusu vakaları görülmeye başlamıştır.

Kaynak: AA