Fransa Milli Takımı'nın dünyaca ünlü futbolcusu Karim Benzema da Filistin'e destek verdiği için Fransa'da siyasilerin hedefi haline geldi.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin'den Suudi Arabistan ekiplerinden Al Ittihad'da forma giyen yıldız futbolcu Karim Benzema için skandal bir suçlama geldi.

Bakan Darmanin, Filistin'e destek veren Benzema için ''Teröristler ile ilişki içinde'' açıklaması yaptı.

karim-benzema-20ekim2023-iha-1

DOMİNİQUE BERNARD'IN ÖLÜMÜNDEN BENZEMA'YI SORUMLU TUTTU

Bakan Darmanin'in ardından aşırı sağcı eski cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour da Benzema ile ilgili çok ağır suçlamalarda bulundu. Zemmour, geçtiğimiz cuma günü Arras'ta vurularak öldürülen edebiyat öğretmeni Dominique Bernard'ın ölümünden Benzema'yı sorumlu tutarak, "Karim Benzema'nın Fransa milli takımında kazara, sadece para ve sportif sonuçlar için oynadığını biliyoruz. Bunu kendisi de söyledi. Özünde Fransız değil. Fransa'yı sevmiyor, hiçbir zaman da sevmedi. O şeriat kanunlarını uygulamak isteyen bir Müslüman, şeriat kanunları cihat demektir ve cihat da Dominique Bernard'ı öldürmek ve Samuel Paty'yi öldürmek demektir. Karim Benzema'nın görüşleri ile Fransız öğretmenin öldürülmesi arasında bir bağlantı kurarsam? Kesinlikle, doğrudan bir bağlantı kuruyorum" ifadelerini kullandı.

BENZEMA'DAN KARŞI HAMLE

Suçlamaların ardından Benzema'nın avukatı, Eric Zemmour'a karşı hakaretten dolayı yasal işlem başlatacağını açıkladı. Oyuncunun avukatı, 15 Ekim'de kadınları ve çocukları esir alan bombalar altındaki sivil halk için dua etmenin; Hamas propagandası, terörizm suç ortaklığı ya da işbirliği eylemi anlamına gelmediğini savundu.

KarimBenzemaGazze2

'BÜTÜN DUALARIMIZ GAZZELİLER İÇİN'

Gazze'de yaşanan insani dramla ilgili Cezayir asıllı Fransız golcü Karim Benzema, sosyal medya hesabından "Bütün dualarımız, kadınları ve çocukları esirgemeyen bu haksız bombalamaların bir kez daha kurbanı olan Gazzeliler için" paylaşımında bulunmuştu. 

Editör: Ozan Barış Erim