Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Kayserispor'u 4-3'lük skorla yendi. Sarı Lacivertliler'de 2 yıldız isim kırmızı kart gördü. Peki Fred, Süper Kupa maçında oynayacak mı?

FRED GALATASARAY VE SÜPER KUPA MAÇINDA OYNAYACAK MI?

Trendyol Süper Lig'in 17. haftasında Kayserispor ile karşılaşan Fenerbahçe, maçın son anlarında büyük bir şok yaşadı. Galatasaray derbisine hazırlanan Sarı-Lacivertliler'de iki futbolcu cezalı duruma düştü.

fred_kırmızı_kart_4

90+8. dakikada Kayserispor'un 4-3 geride olduğu bir durumda, oldukça tehlikeli bir serbest vuruş kazanıldı. Bahoken'in faulle yerde bıraktığı Mert Hakan Yandaş, hakem Zorbay Küçük'e itirazda bulununca sarı kart gördü. Ancak itirazlarını sürdüren Fred de sarı kart gören bir diğer oyuncu oldu. Frikik öncesi devam eden itirazları nedeniyle hakem Zorbay Küçük, Fred'e doğrudan kırmızı kart gösterdi. Bu durum, Fred'in Galatasaray derbisi öncesi cezalı duruma düşmesine neden oldu.

fred_kırmızı_kart_2

Serbest vuruş sonrasında top auta gittikten sonra hakem Zorbay Küçük, Mert Hakan Yandaş'a ikinci sarı kartını göstererek onu da oyun dışında bıraktı. Mert Hakan da Galatasaray maçında forma giyemeyecek duruma düştü.

fred_kırmızı_kart_3

Süper Lig'deki Galatasaray derbisinde cezalı duruma düşen Fred'in, Süper Kupa finalinde oynayıp oynayamayacağı merak konusu oldu. Disiplin Talimatı'na göre, doğrudan kırmızı kartlardan kaynaklanan cezalar, 4 maçın altındaysa sadece kendi kategorisinde değerlendirilir. Bu durumda, Fred PFDK tarafından 4 maç ve üzeri ceza almadığı sürece, Süper Kupa'daki Galatasaray maçında forma giyebilecek.