Şanlıurfa'da oynanan Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa final maçında sarı-laivertli takım sahadan çekildi. Sarı-kırmızılıların önde başladığı maç 3'üncü dakikada sona erdi. Fenerbahçe Kulübünden yazılı olarak ilk açıklama gelirken Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, futbol camiasına damga vuran bu tavrı eleştirdi.

Dursunözbekaçıklamaa

"Böyle bir durum beklemiyorduk. 2023 Süper Kupası finali oynadık. İki takım sahaya çıktı. Fakat, üzülerek söylüyorum böyle bir pozisyonu, durumu beklemiyorduk. Güzel Urfa'ya geldik, Urfa'nın güzel insanlarına bu önemli Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin keyfini yaşamaktansa acayip, saçma sapan, aklımıza gelmeyecek bir durumla karşılaştık."

Son dakika… Fenerbahçe Galatasaray karşısında sahadan çekildi! Son dakika… Fenerbahçe Galatasaray karşısında sahadan çekildi!

"BU BİR AKIL TUTULMASI"

"Bir sürü şeyler söylediler, U19'la çıkacağız, 9 kişi çıkacağız falan. Bu bir akıl tutulması. Bu bir maç, bir final. Çok önemli 100. yıl kupası. Daha önemlisi Urfa gibi bir şehre bu maçı seyrettirmenin keyfi varken hiç ummadığımız bir şeyle karşılaştık."

Dursunözbek3

"DÜNYA'YA MAHÇUP OLDUK"

"Hem maçın ambiyansını bozuyorsunuz hem şenlik havasında geçmesi beklenen bir derbiyi 1 dakikada biten şekle getiriyorsunuz. Çok üzüldüm. Dünyaya mahçup olduk. Beklenmedik olaylar bizi üzüyor."

Fenerbahçe’den beklenen açıklama geldi: Dün olduğu gibi bugün ve yarınlarda da dik durmaya devam edeceğiz Fenerbahçe’den beklenen açıklama geldi: Dün olduğu gibi bugün ve yarınlarda da dik durmaya devam edeceğiz

"BU ÇOCUKLARA YAZIK DEĞİL Mİ??"

Özbek, Fenerbahçe'nin U19 kadrosuyla sahaya çıkması karşısında ise şunları kaydetti: "Galatasaray ve Fenerbahçe'nin misyonu futbolu insanlara sevdirmek. U19 takımını çıkarıyorsunuz. Onlara yazık değil mi? Onlar bizim gençlerimiz, geleceğimiz. Bu çocukları niye kendi amaçlarınıza alet ediyorsunuz! Gerçekten kötü bir hafta sonu. Tarihe kötü geçecek bir Süper Kupa finali. Cumhuriyet'in 100. yılına yakışmayan bir Süper Kupa finali oldu. Aklıselimi davet ediyorum. Bunun kime ne faydası oldu, kim bu işten sevindi, üzüldü. Belli değil... Önümüzdeki günler daha da gerginleşecek."

Erdentimur

ERDEN TİMUR'UN AÇIKLAMASI

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur açıklamalarda bulundu.

Erden Timur yaşanan olaya ilişkin "Bu kaosun hiç kimseye faydası yok." ifadelerini kullandı.

Editör: Kübra Şenal