Galatasaray Kulübü, Fransız futbolcu Sacha Boey'i Alman devi Bayern Münih'e transfer ettiğini duyurdu. Bu transfer, Süper Lig tarihinde yurt dışına gerçekleşen en yüksek bonservis bedeliyle dikkat çekiyor.

Galatasaray Bayern Munih Sacha Boey 28012024 Iha4

TRANSFER AYRINTILARI

Kulüpten yapılan açıklamada, Boey'in transferi için Bayern Münih ile yapılan anlaşmanın detayları paylaşıldı. Buna göre, Galatasaray, bu transferden net 30 milyon avro gelir elde edecek. Ayrıca, Bayern Münih tarafından 5 milyon avro tutarında şarta bağlı bonus ödemesi yapılacak. Bu bonusların, Boey'in başka bir kulübe transferi durumunda Bayern Münih tarafından tamamının ödeneceği belirtildi. Ek olarak, iki hazırlık maçı düzenlenmesi konusunda anlaşma sağlandı ve bu maçların kârının yüzde 50'si Galatasaray'a ödenecek.

Galatasaray Bayern Munih Sacha Boey 28012024 Iha1

Galatasaray Bayern Munih Sacha Boey 28012024 Iha2

SACHA BOEY'İN GALATASARAY KARİYERİ

Sacha Boey, Galatasaray formasıyla geçirdiği 2,5 sezonda 83 resmi maça çıkıp 4 gol kaydetti. Almanya'nın prestijli kulübü Bayern Münih'le 2028 yılına kadar sözleşme imzalayan Boey, yeni kulübünde kariyerine devam edecek. Bu transfer, Süper Lig'den yurt dışına gerçekleşen en yüksek bonservis bedeliyle önemli bir rekor olarak kayıtlara geçti.

Galatasaray Bayern Munih Sacha Boey 28012024 Iha3

Editör: Mevlüt Peker