Azerbaycan Milli Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı Milletvekili Ganire Paşayeva hayatını kaybetti. 24 Eylül'de başkent Bakü'de hastaneye kaldırılarak yoğun bakımda tedavi altına alınan Paşayeva, yaşamını yitirdi. Peki, Ganire Paşayeva neden öldü? Ganire Paşayeva kimdir, hastalığı nedir? İşte Ganire Paşayeva'nın son hali...

GANİRE PAŞAYEVA NEDEN ÖLDÜ?

Ganire Paşayeva, kaynağı bilinmeyen hipotonik durum tanısı ile 24 Eylül'de başkent Bakü'de hastaneye kaldırılarak yoğun bakımda tedavi altına alınan Paşayeva, yaşamını yitirdi.

ganire-pasayeva-5

Ganire Paşayeva'nın sağlık durumuyla ilgili son durumu Fulya Öztürk CNN TÜRK canlı yayınında aktarmıştı. Öztürk şu ifadeleri kullanmıştı:

"Yaklaşık bir iki saat önce sosyal medyada ‘öldü’ haberi çıktı. Gerçekten hepimizi çok üzdü. Ganire Paşayeva, Türk dünyası için önemli bir isim. Durumu çok ciddi, yoğun bakımda. Öldü haberleri geldi, bu haber yalan. Geçen yıl kilo alıyor, kilo aldığı için de mide küçültme ameliyatı oluyor. Bir yıl boyunca hep rahatsızlıklar yaşamış. İki gün önce evinde gece 3'e doğru bir anda tansiyonu 4'e düşüyor. Hemen yanındaki yardımcıları hastaneye yetiştiriyorlar. Durumu çok çok kritik." 

ganire-pasayeva-4

GANİRE PAŞAYEVA KİMDİR?

Ganire Paşayeva, 24 Mart 1975 tarihinde Azerbaycan'ın Tovuz şehrinde doğdu.

Azerbaycan Tıp Üniversitesi Pediatri Bölümü ve Bakü Devlet Üniversitesi Uluslararası Hukuk Bölümü'nden mezun olan Paşayeva, 1998 yılında televizyonculuk kariyerine adım attı.

ganire-pasayeva-2

2005 yılında Haydar Aliyev Fonu'nun Halkla İlişkiler Departmanının başına geçen Paşayeva, aynı yılın 6 Kasım'ında gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde Tovuz Milletvekili olarak seçilmiştir. Meclis görevinin yanı sıra Paşayeva, Milli Meclisin Kültür Komisyonu başkanlığı gibi farklı görevlerde bulundu.

ganire-pasayeva-3

Ganire Paşayeva, Türkiye'de birçok etkinliğe katılmış ve Türk dünyası üzerine yazılar ve konuşmalar gerçekleştirmiştir. Türkiye'nin güçlenmesinin, Türk dünyasının güçlenmesi anlamına geldiğini savunmuştur.

Bekar olan Ganire Paşayeva, İngilizce ve Rusça dillerini bilmekteydi.