Ekol TV'de Pınar Işık Ardor'un yönetimindeki Kontrol Noktası programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener görüşmesi ele alınan konular arasındaydı. Prof. Dr. İpek Özkal Sayan, gazeteciler Mehmet Müftüoğlu, Ferhat Murat ve Çağlar Cilara soruları yanıtladı.

Haber7 yazarı Ferhat Murat'ın Meral Akşener'in aktif siyasette yer alıp almayacağı ve görüşmeye ilişkin değerlendirmeleri dikkat çekti. Murat görüşmeye ilişkin, "Zaten bir süredir Erdoğan ve Akşener diyalog halindeydi. Yerel seçimlerden önce dolaylı yoldan iletişim süreci vardı. Meral Akşener, Sayın Cumhurbaşkanı ile dolaylı şekilde görüşürken öncelikle Bahçeli ile dolaylı ve telefonla görüşme yaptı. Geçmişe yönelik siyasi alanda sarf edilen sözlerden dolayı özür diledi. Bu görüşme genel başkan iken oldu. Bu görüşmede İYİ Parti'nin stratejilerini belirleme noktası yoktu" dedi.  

"İYİ PARTİ'DEN AK PARTİ'YE 4 MİLLETVEKİLİ GEÇECEK"

Gazeteci Murat, "Meral Akşener kendisine ofis açacak. Öte yandan zannediyorum Pazartesi ya da Salı günü şu an İYİ Parti'de siyaset yapan, aktif 4 tane milletvekili AK Parti'ye geçecek. Sayın Akşener'in aktif siyaset içerisinde kısa sürede yer alacağını sanmıyorum. Tecrübelerini aktarma konusunda böyle bir süreç başlatmış. İYİ Parti'nin yönetiminde rahatsızlık yok" diye cevap verdi. 

"AKŞENER SİYASETTE AKTİF OLACAK"

İYİ Parti'nin görüşmeden rahatsız olmasına ilişkin sorusuna ise  Prof. Dr. İpek Özkal Sayan, "Elbette siyasette insani ilişkiler olmalı. Özel de bu görüşme ile ilgili 'Elbette görüşme olabilir. Dikkatle takip ediyoruz' dedi. Ama Meral Akşener hala İYİ Parti üyesi. Genel Başkanlığı temsilen sayın Erdoğan ile görüşmedi. Dervişoğlu'nu kurultayda desteklemiş olsa bile eski genel başkan, eski genel başkandır. İleride aralarında rekabet doğmayacağı anlamına gelmez. O yüzden sayın Akşener'in bu gidişatının İYİ Parti'de toplayacağı tepkiler, daha sonra kendisinin kurultayda kendisinin aday olmasının da önüne geçilmesi için İYİ Parti içerisinde harlanacak diye düşünüyorum. Çünkü ofis boşuna açılmaz. Siz belli yaşa kadar geldiniz, siyaset ile uğraştınız. Akşener'in siyasette aktif olacağını gösteriyor." dedi. 

Editör: Haber Merkezi