6 Aralık günü, Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen Fatih'te motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olduğu öne sürülen Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı kazayı muhabirimiz Dilek Yaman Demir, internet sitemizden ‘Özel Haber’ olarak kamuoyuna duyurdu. 

Dilek Yaman Demir T C G Kanit 5Jpg

Dilek Yaman Demir T C G Kanit 4

Birden farklı internet sitesi ve gazetede, duyurulan bu özel haberin Dilek Yaman Demir’in özel haberi olduğu belirtildi. 

Dilek Yaman Demir T C G Kanit 1Jpg

Sosyal medyada kısa sürede infial uyandıran olay, tüm basın camiası tarafından takip edilip, günlerce haber yapıldı. Yıllardır gazetecilerin haklarını savunan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından her yıl düzenlenen başarı ödüllerine, bu yıl muhabirimiz Türkiye’ye duyurduğu özel haberiyle yarışmaya katıldı. 

Dilek Yaman Demir T C G Kanit 3Jpg
CEMİYETİN TARTIŞMALI KARARI 

Cemiyet, haber ödüllerinin sonucunu açıkladığında ise  "Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı kazada yaralanan motosikletli kurye öldü" başlıklı haberiyle BAŞKA BİR KURUM MUHABİRİ tercih edilerek ödüle layık görüldü. 

İŞTE O HABERLER
Dilek Yaman Demir T C G Kanit 2Jpg

İTİRAZI REDDEDİLDİ
Cemiyetin tartışmalı bu kararı sonrası Dilek Yaman Demir, özel haberi duyuran olarak Gazeteciler Cemiyeti’ne başvurdu ve itiraz etti. Cemiyetin itirazı reddetmesi ise şok etkisi yarattı. Haber yayınlanma tarihi,  saati ve dakikası ile içeriklerinin aynı olduğunu ispat etse de Cemiyet itirazı gerekçelendirmesi ise anlamsız bulundu. 

 Dilek Yaman Demir T C G Kanit Mail

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu