Gaziantep'in Aydıntepe Mahallesi'nde yaşanan olayda sokak düğünü kanlı bitti. Söylenene göre sokak üzerinde yapılan düğünü basan gelinin eski eşi ve yakınları, silahlarla düğünü bastı. Peşpeşe atılan ateşler sonrası düğüne gelen konuklar ve düğün sahipleri kaçmaya çalıştı. Şüpheliler, saldırının ardından olay yerinden kaçarken, ihbar üzerine adrese çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

OLAYLA İLGİLİ ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Sağlık ekiplerinin tarafından yapılan kontrolllerde damadın arkadaşı olduğu söylenen Murat Kara'nın (32) olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Yaralanan 4 kişi ise olay yerindeki müdahalenin ardından ambulanslarla Şehitkamil Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yeri inceleme ekibinin yaptığı incelemeden sonra saldırıda ölen Kara'nın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Polis ekipleri yaralıların kaldırıldığı Şehitkamil Hastanesi'nde ve çevresinde güvenlik önlemi alarak, hastaneye giriş çıkışları kontrol altında tuttu.

2 ZANLI YAKALANDI

Yaşanan olayın ardından çalışma yapan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olaya karışan 3 zanlıdan 2’sinin yakalandığını belitti. Konu ile ilgili Gaziantep Valiliği’nden yapılan açıklamada ise "23.08.2021 tarihi saat 22.30 sıralarında Şehitkamil ilçemizde bir mahallede düğün merasimi esnasında M.K’nin ateşli silahla öldürülmesi, İ.B, Z.B., H.B ve E.B isimli şahısların yaralanması olayı ile ilgili olarak yapılan çalışmada olayın aileler arası husumetten kaynaklandığı anlaşılmıştır. Şüpheli S.U. ve D.U. olayın hemen ardından emniyet ekiplerimiz tarafından yakalanmış, şüpheli E.U.’nun yakalanması için çalışmalar titizlikle yürütülmektedir. Olayda yaralanan şahısların tedavileri devam etmekte olup, Valiliğimiz ve emniyet güçlerimiz gelişmeleri yakından takip etmektedir" ifadelerini kullandı.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu