Gaziantep'in İslahiye ilçesi Hassa yolunda meydana gelen korkunç trafik kazasında, bir beton tankeri, direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu karşı şeride geçerek bir yolcu minibüsüne çarptı. Olay, Hatay'ın Hassa ilçesinden Gaziantep'in İslahiye ilçesi istikametine doğru seyir halinde olan Mehmet G. idaresindeki 56 AAB 043 plakalı beton tankeriyle gerçekleşti. Karşı yönden gelen Latif Örs yönetimindeki 27 K 2127 plakalı yolcu minibüsü, beton tankerinin şerit ihlali yapması sonucu ağır bir kazaya karıştı.

Gaziantep Beton Mikseri Tir Minibus 06052024 Aa (1)

Gaziantep Beton Mikseri Tir Minibus 06052024 Aa (2)

ACI BİLANÇO: 9 CAN KAYBI, 11 YARALI

Kaza sonucunda ilk belirlemelere göre ölü sayısı 9’a yükseldi. Kazada yaralanan 11 kişiden 2’si hastaneden taburcu edilirken, diğer yaralıların tedavisi ise devam ediyor. Gaziantep Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, kazada hayatını kaybedenler arasında 4 öğrencinin de bulunduğu ve yaralıların durumları hakkında bilgi verildi.

KAZADA HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Kazada hayatını kaybeden 9 kişinin kimlikleri tespit edildi. Feci kazada Şükrü Sağlam, Sena Taşkın, Ümran Yıldırım, Elif Görmez, Rakibe Erinmez, Sultan Erinmez, Sude Çelik, Hatice Gönen ve Sibel Sağlam hayatını kaybetti. Kazada yaralananların ise Sude Taşkın, Ayşem Yıldırım, Songül Sıla Kılıç, Mehmet Erinmez, Enes Oğuz, Zeynep Gök, Mehmet Sağlam, Samet Saydam, Latif Örs ve Emine Yener olduğu öğrenildi. Yaralıların tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

Gaziantep Beton Mikseri Tir Minibus 06052024 Aa (3)

Gaziantep Beton Mikseri Tir Minibus 06052024 Aa (4)

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Gaziantep Valiliği, yaşanan bu üzücü olayla ilgili olarak bir yazılı açıklama yaparak, ölen ve yaralanan vatandaşlara ilişkin son bilgileri paylaştı. Açıklamada, ölü sayısının artarak 9'a ulaştığı, kazada ölenlerden dört tanesinin öğrenci olduğu ve yaralanan 11 kişiden 2’sinin tedavilerinin tamamlandığı belirtildi. Diğer yaralıların tedavisinin ise sürdüğüne dikkat çekildi.

Gaziantep Beton Mikseri Tir Minibus 06052024 Iha2

Editör: Mevlüt Peker