Avustralya'nın Sydney kentinde, Wakeley bölgesinde bulunan Christ The Good Shepherd Kilisesi'nde korkunç anlar yaşandı. Bayram ayini sırasında gerçekleşen bıçaklı saldırı sonucunda Piskopos Mar Mari Emmanuel ağır yaralandı. Olayda, piskoposun yanı sıra üç kişi daha yaralanırken, saldırgan olay yerinde polis tarafından etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

Piskopos Mar Mari Emmanuel 15042024 1

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR

Henüz kimliği açıklanmayan saldırganın, piskoposa elindeki bıçağı defalarca sapladığı bildirildi. Kilise cemaatinin müdahalesiyle durdurulan saldırgan, kısa sürede polis tarafından yakalandı. Polis yetkilileri, olayla ilgili detaylı bir soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Piskopos Mar Mari Emmanuel 15042024 4

PİSKOPOSUN DURUMU İYİ, BİR YARALININ HALİ CİDDİ

Polis açıklamasına göre, Piskopos Mar Mari Emmanuel'in sağlık durumu stabil olup, hayati tehlikesi bulunmuyor. Ancak yaralananlardan 50'li yaşlarındaki bir kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Olayın ardından kilisedeki diğer yaralıların da tedavi altına alındığı ifade edildi.

Piskopos Mar Mari Emmanuel 15042024 2

GEÇTİĞİ HAFTA MEYDANA GELEN BENZER SALDIRI HAFIZALARI TAZELEDİ

Bu saldırı, Sydney'de geçtiğimiz cumartesi günü 40 yaşındaki Joel Cauchi'nin bir alışveriş merkezinde gerçekleştirdiği ve 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan bıçaklı saldırının yaraları henüz sarılmadan meydana geldi. Saldırgan, polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Bu son olay, kentin güvenlik politikaları ve halkın huzuru açısından yeni soruları da beraberinde getirdi.

Sydney Avm Bicakli Saldiri 13042024 Iha1

GAZZE İÇİN DUYGULARINI ANLATMIŞTI

Avustralya'nın Sydney kentinde, Wakeley bölgesindeki Christ The Good Shepherd Kilisesi'nde bayram ayini sırasında gerçekleşen bıçaklı saldırı sonucunda ağır yaralanan Piskopos Mar Mari Emmanuel, geçtiğimiz haftalarda Gazze ile ilgili duygularını paylaşmış, Filistinlilerin yaşadığı acıları dile getirmişti. Gazze destekçisi olarak bilinen ve sıkça Filistinlilerin durumunu dile getiren Piskopos Mar Mari Emmanuel, İsrail saldırılarını da açıkça eleştiriyor hatta kınıyordu.

Piskopos Mar Mari Emmanuel 15042024 6

Piskopos Mar Mari Emmanuel 15042024 7

Editör: Mevlüt Peker