İsrail ablukası altındaki Gazze, iletişim ve elektrik alt yapısının vurulması ile tamamen karanlığa gömülürken, çatışmaların başından bu yana 'en kanlı' geceyi geride bıraktı.

Gazze'nin kuzeyine tanklarla giren İsrail ordusu, şehri hem karadan hem de havadan bombardımana aldı. Saatler sren saldırı sonrası binlerce ev yıkıldı. İletişimin olmadığı Gazze'de haber akınmayan 2 milyon kişinin akıbeti ise bilinmiyor.

İSRAİLLİ REHİNELERİN AİLELERİ İSYAN ETTİ

Gazze'de tutulan rehinelerin aileleri, İsrail'in Gazze Şeridi'ni eşi görülmemiş şekilde bombalamasının ardından bu sabah bir açıklama yaptı.

İsrail savunma bakanı ve savaş kabinesi üyelerini acil görüşmeye çağıran rehine aileleri, kara harekatının Gazze'deki 229 rehinenin hayatını tehlikeye attığı belirterek "Bu gece tüm gecelerin en korkuncuydu. İsrail Savunma Kuvvetleri'nin Gazze Şeridi'ndeki büyük operasyonu ve orada tutulan ve ağır bombardımana maruz kalan rehinelerin akıbetine ilişkin mutlak belirsizlik ortamında uzun ve uykusuz bir geceydi" ifadelerini kullandı.

gazze-bombardıman-aa (1)

BİR GECEDE YÜZLERCE EV YOK OLDU

Filistinli yetkililer, gece gerçekleşen yoğun saldırılar nedeniyle yüzlerce bina ve evin tamamen yıkıldığını söyledi. Binlerce evin de hasar gördüğünü aktaran Gazze Sivil Savunma sözcüsü Mahmud Bassal, bombardıman sonucu bölgenin kuzeyindeki görüntünün değiştiğini söyledi.

Gazze'deki uluslararası medya muhabirleri ise dün gece daha önce hiç görülmeyen büyüklükte bir bombardıman gerçekleştiğini bildiriyor.

gazze enkaz açıklaması4

"EN KANLI GECE"

Muhabirleriyle yalnızca uydu üzerinden iletişim kurabildiğini aktaran Al Jazeera, gazetecilerin Gazze'deki tabloyu savaşın başından bu yana 'en kanlı gece' olarak tanımladığını bildirdi.

Han Yunus'tan bildiren Al Jazeera muhabiri Hani Mahmud, Filistinlilerin 7 Ekim'den beri en zor ve en kanlı geceyi geride bıraktığını vurguladı. Her şeyin İsrail ordusunun Şifa Hastanesi'nin Hamas'ın karargahı olduğunu öne süren haritayı paylaşmasıyla başladığını kaydeden muhabir, Gazze Şeridi'nin tamamen karanlığa gömülmesini karadan ve denizden büyük bir saldırının izlediğini aktardı.

gazze_cesetler_ve_aglayan_insanlar_5

YÜZLERCE CAN KAYBI OLABİLİR

Al Jazeera muhabirine göre, Şifa Hastanesi çevresindeki can kaybı yüzlerce olabilir. İnternet ve telefonun kesik olduğu Gazze'de dün gece panik vardı, kimse birbirine ulaşamadı. Karanlık gecede ambulanslar, yalnızca patlamaların olduğu yöne doğru gitti. Sabah gün ağardığında da saldırılar devam etti. Sınır hattında savaş uçakları ve helikopterler dolanıken, Gazze'nin güneyindeki Refah'a ise top atışları yapılıyor.

Editör: Şeyda Karaca