İsrail'in bir aydır aralıksız devam ettirdiği ağır bombardımanlar, Gazze Şeridi'nde yaşamını yitirenlerin sayısını arttırmaya devam ediyor. Gazze Sağlık Bakanlığı yetkililerinin verdiği son bilgilere göre, son bir gün içinde meydana gelen ölümlerle birlikte ölenlerin toplam sayısı 9 bin 770'e ulaştı.

ŞİFA HASTANESİ'NDEN ACI TABLO

Gazze'nin merkezindeki Şifa Hastanesi'nde yapılan basın toplantısında konuşan Sözcü Eşref el-Kudra, İsrail'in son saldırılarında 270 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı. 7 Ekim'den itibaren Gazze'de yaşanan kayıpların acı bilançosunu paylaşan Kudra, ölenler arasında 4 bin 800 çocuk ve 2 bin 550 kadının bulunduğunu ifade etti.

Kudra, son saldırılarda hayatını kaybedenlerin yüzde yetmişinin savunmasız çocuklar, kadınlar ve yaşlılardan oluştuğunu vurguladı. Ayrıca, yıkılan binaların enkazı altında kalanlar arasında 1270 çocuk ve 2 bin 660 kişinin hala kayıp olduğu bilgisini verdi.

HASTANELER ÇARESİZLİK İÇİNDE

Sözcü, İsrail'in Gazze'de uyguladığı şiddet politikasını "soykırım ve etnik temizlik" olarak nitelendirdi ve Gazze'deki hastanelerin artık sınırlı saatler içinde dahi hizmet veremeyecek durumda olduğunu belirtti.

YARDIMLAR VE GEÇİŞ SORUNU

Gazze'ye ulaştırılması gereken yardımların güvenli geçişi için çağrıda bulunan Kudra, İsrail'in bu konuda güvenilir olmadığını ve yalan söylediğini iddia etti. Ayrıca, İsrail saldırılarında yaralananların tedavi için Mısır'daki hastanelere nakledilmesinin üç gündür engellendiğine dikkat çekti. Bu durumun, yaralıların hayatta kalma şansını daha da azalttığına işaret eden bir kriz olarak öne çıktı.

Kaynak: AA