Abluka altındaki Gazze'de son 13 gün içinde İsrail saldırılarına maruz kalan Aksa Şehitleri Hastanesi, tıbbi malzeme ve ilaç noksanlığı yaşadığını duyurdu.

Deyr el-Belah'taki hastanenin başhekimi İyad el-Caberi, AA'ya yaptığı açıklamada, tıbbi durumun alarm verici olduğunu belirtti.

Caberi, Aksa Şehitleri Hastanesi'nin bölgedeki pek çok hastaya tedavi sunduğunu vurgulayarak, "Sayısız yaralı ve hastamızın yaşamı tehlike altında." dedi.

İsrail'in 7 Ekim'den itibaren Gazze'ye yönelik tüm giriş ve çıkışları engellediğini hatırlatan Caberi, bu yüzden hastanedeki hayati ilaç ve tıbbi malzeme rezervlerinin tükendiğini ifade etti. Caberi, uluslararası topluluğu, Gazze'ye tıbbi yardımın ulaştırılmasını sağlamak için harekete geçmeye çağırdı.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus da Gazze'ye yönelik sağlık krizi hakkında konuştu. DSÖ'nün bölge için gönderdiği tıbbi yardımların sınırda bekletildiğini belirten Ghebreyesus, Gazze'ye acil sağlık malzemelerinin ulaştırılması için çağrıda bulundu ve şiddetin son bulmasını istedi.

İSRAİL'İN SİVİLLERİ YÖNELİK SALDIRILARI DURMUYOR

Hamas'ın silahlı birimi olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim'de "Aksa Tufanı" operasyonuyla İsrail'e saldırıya başlamıştı.

Bu saldırılarla eş zamanlı olarak Gazze'den İsrail'e roket yağmuru yaşandı. Filistinli gruplar Gazze-İsrail sınır kapısını ele geçirerek İsrail'e sızdı. Bunun üzerine İsrail, Gazze'ye hava saldırılarıyla karşılık verdi.

Saldırılar neticesinde 1.400 İsraillinin yaşamını yitirdiği, 3.968 İsraillinin de yaralandığı belirtildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırıları sonucu Gazze'de 3.500 kişinin yaşamını yitirdiğini, 12.000'den fazla kişinin yaralandığını açıkladı.

Batı Şeria'da, İsrail askerleri ve yerleşimcilerin eylemleri nedeniyle 69 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi.

En son raporlara göre, 17 Ekim'de İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği saldırı sonucunda 471 kişi yaşamını yitirdi, 342 kişi yaralandı; bu yaralılardan 28'inin durumu ciddi olarak rapor edildi.

Kaynak: AA