Filistin Sağlık Bakanlığı'nın son bilgilendirmesine göre, 7 Ekim'den itibaren Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarında can kaybı 3.500'e ulaştı, 12.000'den fazla kişi ise yaralandı.

Bakanlık, İsrail'in 7 Ekim'den beri Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda yaşanan kayıplara dair yeni detayları kamuoyu ile paylaştı. Açıklanan verilere göre, saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı en az 3.500, yaralı sayısı ise 12.000'dir.

Bakanlık, daha önce yaptığı bilgilendirmede Gazze'deki ölü sayısını 3.478 olarak aktarmıştı.

HAMAS'IN EYLEMLERİ

İzzeddin el-Kassam Tugayları, Hamas'ın silahlı kanadı olarak bilinir, 7 Ekim'de İsrail'e "Aksa Tufanı" adında büyük çaplı bir saldırı başlattı.

Gazze'den İsrail'e atılan binlerce roketin yanı sıra, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez geçiş noktasını ele geçirdi. Bu gruplar, ele geçirdikleri bu noktadan İsrail'e doğru ilerleyerek iç bölgelere giriş yaptı. İsrail ordusunun karşılığı ise Gazze'ye yoğun hava saldırıları oldu.

Gazze'den gelen saldırılarda, 1.400'ü sivil olmak üzere toplamda 1.706 İsraillinin yaşamını yitirdiği, 3.968 İsraillinin de yaralandığı belirtildi.

İsrail'in Batı Şeria'daki eylemleri sonucu ise 69 Filistinlinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

SON SALDIRI VE KAYIPLAR

En son, 17 Ekim'de İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne gerçekleştirdiği saldırı sonucunda 471 kişi yaşamını yitirdi, 342 kişi yaralandı; bu yaralılardan 28'inin durumu ağır olarak nitelendirildi.

Kaynak: AA