15 gündür bombalanan Gazze'de sağlık sistemi çökmek üzere. Jeneratörleri çalıştıracak yakıt kalmadığı için "Nasır Hastanesi'nde" yaralılara cep telefonu ışığında müdahale ediliyor. Doktorlar yaşananları tam bir felaket olarak niteliyor.

İsrail, 2006’dan bu yana yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi’ni kara, hava ve denizden abluka altında tutuyor.

Son olarak yaşanan bu gerilim, 7 Ekim sabahı Hamas tarafından bir kez daha alevlendi. İsrail ordusu ile Filistin’in karşı karşıya gelmesiyle savaş ilan edildi.

CAN KAYBINDA BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR

O günden bu yana savaş tüm şiddetiyle devam ediyor. Öyle ki İsrail, sert müdahalelerini sürdürüyor.

Bu süreçte hedef sıkça siviller oldu. Binlerce bebek, çocuk ve kadın acımasız saldırılarda yaşamını yitirdi.

GAZZE'DE HAYAT ZORLAŞIYOR

İsrail bununla da yetinmedi. Bölgeye elektrik ve su akışını kesti. Hal böyle olunca olunca şartlar tamamen zorlaştı. Bu durum en çok sağlık sistemini olumsuz etkiledi.

CEP TELEFONU IŞIĞINDA TEDAVİ

Hastaneye kaldırılan yaralıların tedavi süreci tamamen aksadı. Bölgedeki doktorlar buna rağmen büyük bir mücadele ortaya koydu.

Jenaratörlerin de yakıtlarının bitmesiyle Gazze tamamen karanlığa büründü.

Sağlık çalışanları, cep telefonu ışığında tedavilere başladı. Doktorlar, hemşireler ve sağlık çalışanları çaresizliğe sürüklenirken, tıbbi yardımlar da tükenmiş durumda.

SİRKEYLE MÜDAHALE EDİYORLAR

İlaç sıkıntısının yaşanması nedeniyle yaralara sirkeyle müdahale edildiği öğrenildi. Ekipman ve ilaç sıkıntısının önümüzdeki günler de daha da artması bekleniyor.

"2 YARALIYI ÖLÜME TERK ETMEK ZORUNDA KALDIK"

Bölgede çalışan bir sağlık çalışanı, yaralıları ölüme terk etmek zorunda kaldıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"80 yaralı geldi, 2 yaralıyı ölüme terk etmek zorunda kaldık. Çünkü yoğun bakımda yatağımız yok, solunum cihazımız yok, acilde ölünceye kadar duracaklar. Başka çaremiz yok."