İsrail Hükümet Sözcüsü Eylon Levy, yaptığı açıklamada, savaşın ikinci aşamasına geçildiğini ve askeri açıdan zor olacağını söyledi. Ordudan yapılan açıklamada, Han Yunus'un kuşatıldığı belirtildi.

Bölgeden şiddetli çatışma haberleri gelirken, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de hayatını kaybeden Filistinli sayısı 16 bin 248'e yükseldi.İsrail ordusu, bölgedeki en büyük kent olan Han Yunus'u kuşattılarını duyurdu. Filistin direniş grupları henüz İsrail'in iddiasını doğrulayacak bir açıklama yapmadı.

YOĞUN ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR

İsrail Hükümet Sözcüsü Eylon Levy, savaşın bu aşamasının askeri açıdan zor olacağını söyledi. Ardından İsrail tankları ilk kez Han Yunus'un doğusuna girdi. Bölgede İslami Cihad güçleriyle yoğun çatışmalar yaşandığı bildirildi.

İSRAİL, GÜVENLİ BÖLGE İLAN EDİLEN YERİ KUŞATTI

Han Yunus, savaşın ilk aşamasında "güvenli bölge" olarak ilan edilmişti. İsrail ordusu, kenti tamamen kuşattılarını açıklarken, İslami Cihad güçleri de İsrail ordusuyla savaştıkları görüntüleri paylaştı.

UYDU GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞILMIŞTI

İsrail ordusunun çok sayıda zırhlı araç ve tankla Han Yunus merkezinin yaklaşık 6 kilometre kuzeyine konuşlandığı ortaya çıkmış, kara kuvvetlerinin aldığı mevziler uydu görüntülerine yansımıştı.

OPERASYONLAR KUZEY’DE DE SÜRÜYOR

Öte yandan yalnızca Gazze'nin güneyi değil, İsrail'in kara ve hava operasyonları kuzeyde de sürüyor. İsrail ordusu, bölgenin en büyük mülteci kampı olan Cebaliye'nin de kuşatıldığını açıkladı. Kampın Hamas tarafından üs olarak kullanıldığı iddia ediliyor. Bölgedeki Hamas altyapısına yönelik saldırılar da devam ediyor.

500 TÜNEL İMHA EDİLDİ

İsrail ordu sözcüsü, şimdiye kadar 800'den fazla Hamas tünelinin tespit edildiğini ve bunlarının 500'ünün imha edildiğini açıklamıştı.