İşgalci İsrail'in 7 Ekim Cumartersi sabahı başlattığı saldırılar 10. gününde devam ederken Filistinli masum siviller hayatlarını kaybediyor. Tel Aviv yönetimi Gazze'de uluslararası yasaklı fosfor bombası kullanıyor. Bunların yanı sıra İsrail, Gazzelilere gıda, yakıt, su ve elektrik akışını kesmiş durumda. İsrail ordusu hava muhalefetinden dolayı kara haraketını ertelerken bölgede sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

GAZZE'NİN GÜNEYİNDE ATEŞ KARARI


Reuters'in haberine göre; ABD, İsrail ve Mısır; Refah Sınır Kapısı'nın yeniden açılmasıyla aynı zamana denk gelecek şekilde Gazze'nin güneyinde yerel saatle sabah 9'da başlayacak bir ateşkes üzerinde anlaştı. Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı'nın pazartesi günü sabah 09.00’da Gazze'den çıkacak yabancılar ve Gazze'ye girecek insani yardımlar için açılacağı bildirildi. 

AKŞAM SAATLERİNDE TEKRAR KAPATILACAK


Gazze'ye gönderilen insani yardımları taşıyan TIR'lar Refah Sınır Kapısı'nın açılmasını bekliyor. Sabah açılacak olan Refah Sınır Kapısı, akşam saatlerinde tekrar kapatılacak.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI BLİNKEN NE DEMİŞTİ?


ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, dün Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, şunları kaydetmişti;

''Mısır, Gazze'deki insanlara birçok maddi destek sağladı ve Refah yeniden açılacak. Yardımı almak ve ihtiyacı olan insanlara ulaştırmak için Birleşmiş Milletler'le, Mısır'la, İsrail'le ve diğerleriyle bir mekanizma kuruyoruz. Büyükelçi Satterfield'ın bu görevi üstlenmesinin nedeni de tam olarak budur. Başkan onu bugün atadı. Bunu ileriye taşıyabilmemiz için tüm teknik detayları çözmek üzere yarın sahada olacak''

İSRAİL ATEŞKES İDDİALARINI REDDETTİ

İsrail, Pazartesi günü, komşu Mısır'daki güvenlik kaynaklarının böyle bir anlaşmanın uygulanacağını söylemesinden yarım saat sonra, güney Gazze'de ateşkesin olduğunu inkar etti.

Başbakan Binyamin Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada, "Şu anda Gazze'de yabancıların çıkarılması karşılığında ateşkes ve insani yardım yok" denildi.