İstanbul Beşiktaş'ta bir gece kulübünde meydana gelen ve 29 can alan yangına ilişkin detaylar ön bilirkişi raporuyla gün yüzüne çıktı. 2020 yılında Beşiktaş Belediyesi'nden alınan "alkollü-lokanta" ruhsatının detayları raporda yer aldı.

Beşiktaşyangın11

YANGININ ÇIKTIĞI YERİN RUHSAT BİLGİLERİ

Gece kulübünün, Beşiktaş Belediyesinden aldığı iş yeri açma ve çalışma ruhsatı, kulübün 500 metrekarelik bir alanda faaliyet göstermesine olanak tanıyordu. Aynı şirketin daha önce diskotek olarak kullanım alanı için aldığı bir başka ruhsat da raporda belirtildi.

Beşiktaşyangın2

ADALET BAKANI'NDAN SORUŞTURMA AÇIKLAMASI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yangınla ilgili olarak iş yerinin ruhsatlandırılması, denetimleri ve çalışma izin süreçlerine dair detaylı bir soruşturmanın yürütüldüğünü ifade etti. Soruşturma kapsamında bazı şüpheliler hakkında tutuklama ve adli kontrol kararı verildiği bilgisi paylaşıldı.

Yilmaz Tunc

UZMAN BİLİRKİŞİ HEYETİNDEN DETAYLI İNCELEME

Yangının çıkış sebebinin ve sorumluların tespit edilmesi amacıyla kurulan uzman bilirkişi heyeti, olayın tüm yönleriyle incelenmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Belediye ve ilgili kurumlardan edinilen bilgi ve belgelerle, yangının arkasındaki sebepler ve sorumlular netleştirilmeye çalışılıyor.

Beşiktaş Yangın

Editör: Mevlüt Peker