Kanal D'nin sunuculuğunu Nursel Ergin'in yaptığı sevilen yemek yarışma programı "Gelinim Mutfakta" kıyasıya rekabetiyle izleyenleri büyülemeye devam ediyor. Dört farklı gelinin mutfak becerilerini yarıştırdığı programda, kayınvalideler gelinlerini tespit edip onlara yüksek puanlar vermek için çabalıyor. Her gün en yüksek puanı alan gelin bir çeyrek altın kazanıyor. İzleyiciler merakla soruyor: Bugünün çeyrek altınını kim kazandı ve 9 Ocak'ta puan durumu ne oldu?

gelinim-mutfakta-puan-durumu-1

BÖLÜM 1297: ÇEYREK ALTINI KİM KAZANDI?

"Gelinim Mutfakta "daki yoğun rekabet, mutfak zorlukları ve kişiler arası drama karışımıyla izleyicileri kendine çekmeye devam ediyor. Her bölümde, gelinler imrenilen çeyrek altın için yarışırken ve kayınvalideler aile dinamikleri ve rekabetin hassas dengesinde gezinirken riskler daha da artıyor. 1297. bölümde, herkes çeyrek altını kimin alacağını bilmek istediği için beklenti yüksekti. Gelinler mutfak yeteneklerini sergilerken, kayınvalideler gelinlerinin lezzetini bulmaya çalıştı.

gelinim-mutfakta-puan-durumu-3webp

YENİ YARIŞMACI SELDA VE KAYINVALİDESİ ARASINDA KARGAŞA

Yeni yarışmacı Selda ve kayınvalidesi Fatma Hanım'ın anlaşamamasıyla hafta büyük bir patlamayla başladı. Fatma Hanım'ın gelini hakkındaki sözleri, sunucu Nursel Ergin de dahil olmak üzere herkesi şoke etti. İkili arasında tansiyonun yükselmesi, daha kötü kavgaların yaşanacağına işaret ediyor.

Gelinim Mutfakta Kavga 10012024

"GELİNİM MUTFAKTA" ÇEYREK ALTIN ÖDÜLÜ SAHİBİ

Gelinlerin 9 Ocak Salı günkü yarışması ise "Grip Düşmanı Tatlı" adlı tatlının en iyi versiyonunu yapmaktı. Gün, Gülenay Aydoğan ve Selda Kartop'un yüksek ve eşit skorlarıyla sona erdi! Çeyrek altının kazananı çekilişle belirlendi. Çekilişle belirlenen çeyrek altının şanslı kazananı Gülenay oldu.

Gulenay Kazandi Gelinim Mutfakta 10012024

"GELİNİM MUTFAKTA" 9 OCAK PUAN TABLOSU

Gülenay: 16 puan
Selda: 16 puan
Tuğba: 14 puan
Yeşim: 8 puan

Grip Düşmanı Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır Gelinim Mutfakta 3

GRİP DÜŞMANI TATLI TARİFİ

Gelinim Mutfakta'da yapılan Grip düşmanı tatlı tarifi nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?Grip düşmanı tatlı tarifi, 9 Ocak 2024 tarihli Gelinim Mutfakta programında yapıldı. Grip düşmanı tatlı, içerisinde yer alan vitaminlerle griplere karşı koruyor. Peki grip düşmanı tatlı tarifi nasıl yapılır? Grip düşmanı tatlı malzemeleri neler? İşte grip düşmanı tatlı tarifi...

gelinim-mutfakta-puan-durumu-2

GELİNİM MUTFAKTA PORTAKALLI GRİP DÜŞMANI TATLI 

Grip Düşmanı Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır Gelinim Mutfakta 1

Grip düşmanı tatlı nasıl yapılır? Grip düşmanı tatlı tarifi, Gelinim Mutfakta programının yeni bölümü ile en çok aranan tariflerden biri oldu. Gelinler tarafından yapılan Grip düşmanı tatlı tarifini araştıran izleyiciler de grip düşmanı tatlı tarifini yapmak için kolları sıvadı. Grip düşmanı tatlı tarifi nedir? Grip düşmanı tatlı için gerekli malzemeler nelerdir? Grip düşmanı tatlı tarifi nasıl yapılır? Merak edilen tüm soruların yanıtları için işte Grip Düşmanı Tatlı Tarifi...

gelinim-mutfakta-puan-durumu-1

GELİNİM MUTFAKTA GRİP DÜŞMANI TATLI TARİFİ

Grip Düşmanı Tatlı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler;

  • 2 paket yulaflı bisküvi

gelinim_mutfakta_kim_birinci_oldu

Kreması İçin;

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım portakal kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu krema

gelinim-mutfakta-kim-elendi

Portakal sosu için:

  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • 1 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası

Grip Düşmanı Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır Gelinim Mutfakta 2

GRİP DÜŞMANI TATLI NASIL YAPILIR?

Grip düşmanı tatlı tarifinin yapılışı için öncelikle, yulaflı bisküviler rondodan geçirilir ve un haline getirilir. Daha sonra kreması için bütün malzemeler bir tencerede birleştirilerek pişirilir. Pişen krema ocaktan alınır ve soğuması için bekletilir.
Bir yandan portakal sosu hazırlanır. Hazırlanan sos, krema ve bisküviler sıralı bir şekilde kaseye eklenir. Dolapta ortalama 2-3 saat kadar dinlendirerek tüketilebilir. Afiyet Olsun...

Editör: Mevlüt Peker