Gelinlik ve damatlık alışverişine çıkan çiftler, çeşitli modeller arasından beğendiği modelleri seçiyor, deniyor, satın alıyor veya başka modellere göz atıyor. Ancak artık sadece deneyip bırakılamayacak. Gelinlik denemeye bir ücret geliyor. İşte detaylar..

GELİNLİK DENEMEK ÜCRETLİ Mİ OLACAK?

Ankara Terziler ve Konfeksiyoncular Odası, gelinlik denemesinin ücretli olmasına karar verdi. Düğün sezonunun açılmasıyla gelinlik denemeleri başladı. Gelinlikçilerde evleneceği için denemeye gelenlerin yanı sıra tamamen merakı için de gelinlik denemeye gelenler oluyor. Bu sebeple gelinlikler deforme oluyor ve satılamıyor.

dugun evlilik nikah nisan yuzuk dugun salonu pexels-pixabay 1

GELİNLİK DENEMEK NE KADAR, KAÇ TL?

Gelinlik provası yapanların sayısının artması veyYalnızca evlenecek olanlar değil kendini gelinlikle merak edenlerin de prova yapması sebebiyle artık gelinlik denemesi bir ücrete tabii olacak.

evlilik_5

Ankara Terziler ve Konfeksiyoncular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muhittin Köksal, gelinlik denemelerinden ücret alınacağını duyurdu. Deneme ücreti alınan gelinliğin satın alınması durumunda, o para fiyattan düşülecek. Satın alınmazsa, gelinliğin ücretine göre bir deneme ücreti alınması planlanıyor.

Editör: Nurseli Fırat