Ardahan'ın Göle ilçesinde saat 17.08'de deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğünü 5.0 olarak duyuran AFAD, derinliğini 7 km. olarak paylaştı.

Kandilli Rasathanesi de depreme ilişkin açıklama yaparken depremin büyüklüğünü 5.3 olarak duyurdu. Kandilli Rasathanesi'ne göre saat 17.08'de meydana gelen depremin derinliği 3.2 km.

AFAD'DAN İLK AÇIKLAMA

Deprem sonrası AFAD'ın sosyal medya hesabından açıklama yapıldı. Açıklamada, "Geçmiş olsun Ardahan. Göle ilçesinde meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz. " denildi.

10 ARTÇI SARSINTI!

AFAD'dan yapılan bir diğer açıklama şöyle: Ardahan’ın Göle ilçesinde saat 17:08’de 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir.

An itibarıyla biri 4,0 olmak üzere, toplam 10 artçı sarsıntı yaşanmıştır.

Erzurum ve Kars İl AFAD Müdürlüklerimizden 3 ekip yönlendirilmiş olup, Van İl Müdürlüğümüz teyakkuz halindedir.

Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama daha geçen AFAD şu ifadelere yer verdi; "Ardahan ili Göle ilçesinde meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeden küçük çaplı hasar ihbarları alınmış olup, tarama çalışmaları ilgili kurumlarımızla koordinasyon halinde sürdürülmektedir" 

Yerin 7 kilometre derinliğindeki deprem, Erzurum, Kars, Ağrı ve Iğdır'da da hissedildi. İlk belirlemelere göre, Göle merkez ile Esenyayla ve Yağmuroğlu köylerindeki bazı evlerde çatlaklar oluştuğu öğrenildi. Bölgede paniğe neden olan deprem sonrası hasar tespit çalışmaları sürdürülüyor.

BAKAN KURUM: İHBARLARI DEĞERLENDİRİYORUZ

Bakan Kurum sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Ardahan Göle'de meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin hemen ardından ekiplerimiz sahada incelemelerini başlattı. İlgili tüm kurumlarla koordinasyon içinde çalışıyor, ihbarları değerlendiriyoruz. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Rabbim ülkemizi her türlü afetten korusun." ifadelerini kullandı.

ERZURUM VALİLİĞİ: OLUMSUZ BİR DURUM BULUNMAMAKTADIR

Erzurum Valiliği'nden yapılan açıklamada, “Bugün saat 17.08 sularında AFAD verilerine göre Ardahan'ın Göle ilçesinde 5,0 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. İlimizde de hissedilen deprem sonrası, ekiplerimiz depremin hissedildiği bölgelerimize intikal ederek, tarama faaliyetlerine başlamıştır. An itibariyle can ve mal kaybına yönelik olumsuz bir durum bulunmamaktadır.” denildi.

Editör: TE Bilisim