Adana’da 20 arıcı, bağlı bulundukları federasyonun uygun fiyata şeker dağıtımı vaadiyle kendilerini dolandırdığını öne sürerek Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Federasyonun Yüreğir İlçe Başkanı Şahin Özmetin, “Sadece bizim ilçemizde 2,5 milyon liralık bir mağduriyet söz konusu. Bizim ardımızdan birçok arıcı da gidip suç duyurusunda bulunacaktır. Şekerlerimizi istiyoruz” dedi.

Arı Sütü nedir? Arılar, Arı Sütünü Nasıl Elde Eder? - Bal Gurmesi I Bir  Tıkla Tadına Varın I Anavarza Bal

Türkiye Tarım, Gıda, Hayvancılık ve Arıcılık Federasyonu (TAHAP) Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu, Şubat ayında 50 kilogramlık besleme şekerinin arıcılara 450 TL yerine 390 TL’ye satılacağını açıkladı. Adana’nın merkez Yüreğir ilçesinde ise birçok arıcı federasyonun Yüreğir İlçe Başkanı Şahin Özmetin’e parayı yatırdı. Toplam 2 buçuk milyon lira toplayan Özmetin’de bu parayı parça parça federasyona gönderdi.

4 AYDIR ŞEKER BEKLİYORLAR

Ancak federasyona para yatırıldıktan sonra arıcıların beklediği şekerler iddiaya göre bir türlü gelmedi. Özmetin ise arıcılar adına Başkan Sarıoğlu’nu aradığında ise "En kısa sürede gelecek" cevabını aldı. 4 aydır şekerlerini alamayan ve bu nedenle binlerce arısı telef olan 20 arıcı da dün Adana Adliyesi’ne giderek bağlı bulundukları federasyon hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

"4 AY GEÇTİ ANCAK ŞEKERLERİMİZ GELMEDİ"

Ardından Yüreğir İlçe Başkanı Şahin Özmetin, “Çuval başı 390 TL para topladım. Bu toplama 2 buçuk milyon lirayı geçti. Bende bu parayı tuttum federasyonumuza gönderdim. Aradan 4 ay geçti ancak şekerlerimiz gelmedi. Sürekli ‘Bugün, yarın şeker gelecek’ diye oyalandık. Açıkçası bizi dolandırdılar. Başkan ise herhangi bir şey söylemiyor hep ‘Bugün, yarın’ diyor. ‘Seni savcılığa vereceğiz’ diyorum, ‘Gidin verin’ diyor. Başka bir şey demiyor. Sadece Adana’nın Yüreğir ilçesinde 2 buçuk milyon liralık bir zarar var” diye konuştu.
Arıların şeker yiyemediği için telef olduğunu da söyleyen Özmetin, “Arkadaşlarımızın hepsi mağdur. Arılar telef oldu. Maddi zararlar çok yüksek. Bunun karşılanmasını istiyoruz. Bugün savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Hafta içi de herkes savcılığa gidip suç duyurusunda bulunacaktır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim