Antalya'nın Aksu ilçesinde, atıl kalan 70 yıllık köy okulu, iyileştirme çalışmaları ile otizmli çocuklara eğitim yuvası oldu. 12 otizmli çocuk, okulda hem ders görüyor hem de bahçedeki hayvanlar ile ilgileniyor. Okul sorumlusu Demet Çileli, "Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı desteği ile tamamen ücretsiz. Pilot bir uygulama ve Antalya'da bunu hayata geçirdik. 81 ilde başlaması için girişimlerde bulunduk" dedi.

GÖNÜLLÜ İŞ İNSANI YENİLEME ÇALIŞMALARINA ÖNCÜLÜK ETTİ

Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği, Aksu ilçesi Topallı Mahallesi'nde 1950 yılında yapılan ve uzun yıllar önce terk edilen köy okulu ile ilgili proje hazırladı. Harabe haldeki okulun otizmli çocuklara eğitim yuvası olabilmesi için başlatılan proje, Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca onaylanınca gönüllü iş insanı, yenileme çalışmalarına öncülük etti.

ÇOCUKLAR BİRÇOK FARKLI ALANDA EĞİTİM GÖRÜYOR

Çalışmaların tamamlanması ile hazır hale getirilen ve 'Aksu Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi' adı verilen okulda otizmli 12 çocuk, eğitim almaya başladı. Çocuklar, hafta içi 5 gün 8'er saat eğitim alırken, birlikte gelen anneleri de okulun yemek ve temizlik işlerini yapıyor. Otizmli çocuklar, okulda takı tasarımından spora kadar birçok alanda eğitim görüyor. Bahçedeki 'Fıstık' ve 'Kadife' isimli 2 eşek, koyun, kaz, tavuk ve köpeklerle de vakit geçiren çocuklar, evleri gibi hissettikleri okullarında yeni hayata hazırlanıyor.

Editör: TE Bilisim