Ekran Haber'in edindiği bilgiye göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST 2023'e katıldı. Burada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin standını da ziyaret eden Bakan Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve beraberindekilerle bir süre alanı gezdi. Soylu son olarak ise Jandarma Havacılık Başkanlığı envanterine yeni giren hava aracı "Cayrokopter"i de inceledi. 

BAKAN SOYLU'YA 'CAYROKOPTER' TAKDİMİ

Ziyaret sonunda Arif Paşa, göçmen kaçakçılığıyla mücadele, havadan trafik ve asayiş denetimi ve doğal afetlerde hayatın normale döndürülmesi gibi görevlerde aktif şekilde kullanılacak olan 'Cayrokopter'in bir maketini Bakan Soylu'ya takdim etti.

'TÜRKİYE, YENİ YERLİ MALI HAFTASI'NI BÖYLE KUTLUYOR'

Bakan Soylu, TEKNOFEST alanında basın mensuplarına açıklama yaptı. Çocukken okula çeşitli meyveler ve el işleri getirerek Yerli Malı Haftası kutladıklarını belirten Soylu, "Türkiye şimdi Yerli Malı Haftası'nı böyle kutluyor. Sanayi, teknoloji, bilişim ile kutluyor. Allah'a çok şükürler olsun, hem TEKNOFEST'e hem Selçuk Bayraktar'a Haluk Bayraktar'a hem de bu vizyonu Türkiye'ye veren Sayın Cumhurbaşkanı'mıza, T3 Vakfına, her birine ayrı ayrı çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim