Türk sinemasında bir döneme damgasını vuran ‘Afrodit’ lakaplı oyuncusu Banu Alkan’ın başı, ‘Beyaz Orkide’ şarkısı nedeniyle dertte. Edinilen bilgiye göre, müzisyen Nicole Rona, ‘Beyaz Orkide’ şarkısındaki nakarat kısmının kendi sesi olduğunu iddia ederek, Alkan hakkında dava açtı. Yargıya taşınan olayın ardından bilirkişi raporunda Rona’nın haklı olduğu ispatlanırken Banu Alkan kendisini savunarak “Talihsizlik diyorum. Kişiler reklam peşinde. Çirkin bir saldırı” dedi.

"NE YAPIMCIYIM NE YÖNETMEN"

Rona’nın iddialarını ‘absürt’ ve ‘ iftira’ olarak yorumlayan Alkan, playback yapmadığını ifade etti. Bilirkişi raporuna karşı direnen ve çıplak seslerin dinlenmesini teklif eden ‘Afrodit’, ”Nakarat kısmında varsa da üst üste koymuştur onu yönetmen. Ben yapımcısı değilim. Yönetmeni de değilim. Okusun o zaman bir daha çıplak sesiyle, olsun bitsin. Ben de okuyayım. Kamuoyuna mal olmuş bir sanatçıyı istediği gibi kullanamaz. Emellerine alet edemez. Reklam yapıyor” diye konuştu.

“OKUDUM AMA KULLANILACAĞINI BİLMİYORDUM”

İddialara karşı dava açacağını söyleyen Banu Alkan’a, Nicole Rona’dan da cevap geldi. Rona, aranjörün ricası üzerine nakarat kısmını okuduğunu ama kullanılacağını bilmediğini açıkladı.

Editör: TE Bilisim