İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G’nin altı yaşındayken 'evlendirilmesi' ve yıllarca istismara maruz bırakılmasına ilişkin tepkiler sürüyor.Toplumda infial yaratan istismar skandalını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla savunan ve istismar haberlerini hedef alan Cağaloğlu Anadolu Lisesi (CAL) müdürü Cafer Koçyiğit veliler ve mezunlar tarafından okulun önünde protesto edildi. Veliler "Çocuklarımız kırmızı çizgimizdir", "Organize kötülük bitsin artık" yazan dövizler taşıdı.

Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde veliler bir kez daha eyleme çıktı

Veliler protesto sonrası İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne "CAL'da liyakat ve huzur" yazan siyah çelenk bıraktı.

Basın açıklamasından önce söz alan Okul Aile Birliği Başkanı Nedime Ebru Turan, "Acımızın tarifi yok. Tüm çocuklarımız için kaygılarınızın daha da arttığı siyaset üstü bu konuda müdür Koçyiğit çocukların yanında değil istismarcıların yanında yer aldı. Tepki gösteren velileri imansız olarak niteledi" dedi.

Cağaloğlu Anadolu Lisesi velileri istismarı destekleyen müdürü protesto etti:

SORUŞTURMA İVEDİLİKLE TAMAMLANMALI

Okulun bu güvensiz ortamdan kurtulmasını istiyoruz" diyen Turan, "Çocuklarımız için endişeliyiz. Koçyiğit hakkında açılan soruşturma ivedilikle tamamlanmalı. Bu gerilimli ve güvensiz ortamdan kurtulmak istiyoruz. Kutsalları amaç ve araç edinmeyen bir yönetimi hak ediyoruz. Çağdaş, laik ve bilimsel değerler doğrultusunda bir eğitim istiyoruz" ifadelerin kullanıldı.

ACIMIZIN TARİFİ YOK

Turan'ın ardından Veli Der Genel Başkanı Ömer Yılmaz tarafından okunan basın açıklamasında ise, "Oyun oynaması ve okula gitmesi gereken bir yaşta bir çocuğun sapık zihniyetli kişilerce istismara uğratılması asla kabul edilemeyecek bir durumdur. Yaşanılan bu olay, çocukları için her türlü fedakarlığı göze alan biz anne-babaları derinden sarsmıştır. Acımızın tarifi yok" denildi.

ÇOCUKLARIMIZ KAYBEDİYOR

"Günlerdir kamuoyunu da meşgul eden ve tepki alan bu paylaşımlar ilk olmayıp, çocuklarımızın eğitim ve can güvenliği konusundaki endişelerimizi artırdı" denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Kamuoyunda infial yaratan bu olayı destekleyen Koçyiğit'in paylaşımları sonrası yatılı kız velilerimiz büyük bir endişe içinde. CAL velileri ve öğrencileri yalnız değildir. CAL müdürünün yaptığı paylaşım sözün bittiği yerdir. Mağdurdan değil failden taraf olam sözde eğitimci bu kişi okul müdürlüğü yapamaz. Laik, kamusal bilimsel eğitim kaybedildiğinde en çok kaybedenin çocuklarımız olacağını biliyoruz. Okul müdürünün derhal görevden alınmasını talep ediyoruz."

Editör: TE Bilisim