İstanbul'da iddiaya göre, bir derneğe gelen kişi kına gecesi yapacaklarını ve derneğe ait salonu kiralamak istediğini, kaporayı ise eşinin getireceğini söyledi. Dernekteki yetkili kişiyle anlaştıktan sonra şüpheli, derneğin yanında bulunan okula giderek Emir Kahraman ve arkadaşına salonu temizlemeleri karşılığında 300 lira vereceğini söyledi. Derneğin salonunun ayrı noktalarında temizlik yapan iki öğrencinin de yanına giden şüpheli "şarjım bitti telefonunu kullanabilir miyim" dedi. Öğrencilerin telefonlarını alan adam, dernekten kaçarak uzaklaştı. Bir süre sonra yan yana gelen iki öğrenci aynı yöntemle telefonlarının çaldığını anladı. 

"İKİ SAAT İÇİN 300 LİRA VERECEĞİNİ SÖYLEDİ"

Telefonu çalınan Emir Kahraman, " Okul çıkışında bir tane adam yanımıza gelip işçi aradığını söyledi. İki saat için 300 lira vereceğini söyledi. Biz bunu kabul edip adamla birlikte kıraathaneye gittik. Adam bize masaları temizletti, yerleri temizletti.  Tam o sırada yengesini arayacağını söyleyerek benden telefonumu istedi. Ben de 'olur ağabey' diyerek telefonu verdim. Verdikten sonra konuşuyormuş gibi yaptı. Bana 'aşağı in ayranları yengen getirdi yardım et' dedi. Aşağı indim yukarı çıktığında adamı bulamadım. Arkadaşımın yanına gittim, arkadaşıma anlattım oda 'benim telefonum da adamda' dedi. O sırada olayı öğrendik. Kiraladıkları derneği de kandırmışlar kapora vermemişler." dedi. 

"BİZİ DE KANDIRDI MAĞDURUZ"

Dernek sahibi Cebrail Satılmış ise, " Biz burayı derneğin gelirlerini belirli bir ücret karşılığında kiralıyoruz. Gelen adamın diksiyonu düzgündü. Bana 'Burayı kaça verirsin' dedi. 800 lira dedim kabul etti. Bana eşinden alarak kaporayı vereceğini söyledi. Bu çocukları bulmuş, iki öğrenciye 300'er lira para vereceğini söylemiş. Bunlar kabul etmiş, masaları düzeltmişler. Çocuğa ' Telefonunu verir misin' dedi. Ben de gördüm o anları. Çocukta telefonu vermiş,  diğer tarafta çalışan kişiye de aynı şekilde yaparak telefonu alıp kaçtı. Bizi de kandırdı biz de mağduruz. Şikayetçiyiz" diye konuştu.  Telefonu çalınan öğrenciler polise giderek kişiden şikayetçi oldu. Polis ekiplerinin telefonları çalan kişiyi yakalama çalışmaları sürüyor'' dedi.

Editör: TE Bilisim