Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı Fox TV canlı yayınında, “Her bir korucu ailesine; kimler oy verecek, bunları ilgili karakola teslim edin gibi ifadelerle yazan mesajlar var” dedi.

BABAT'TAN DAVUTOĞLU'NA SERT TEPKİ

Davutoğlu'nun ifadelerinin ardından Göyan Aşireti lideri ve Kanaat Önderi Hazım Babat'tan tepki geldi. Davutoğlu'nun Şırnak Valisi Osman Bilgin ve güvenlik korucuları ile iddiaları sert dille yalanlayan Babat, şu ifadeleri kullandı:

"Bizler güvenlik korucuları olarak 1984’ten beri terörle mücadele ediyoruz; binlerce şehit ve gazi vermişiz ve halen kararlılıkla mücadelemizi devam ettirmekteyiz. Güvenlik korucuları olarak hiçbir zaman teröre ve terör yandaşlarına destek vermedik, vermeyeceğiz.

'VALİNİN HİÇBİR BASKISI OLMAMIŞTIR'

Bir kaç gün önce Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Fox TV Röportajında, Şırnak Valisi Sn. Osman Bilgin’in güvenlik korucularına 'Oylarınızı AK Parti’ye verin' diye mesaj attığı yönündeki olaylar asılsızdır, yalandır. Sn. Valimizin, hiçbir korucunun ne şahsına ne ailesine bir baskısı olmamıştır.   Bunu söyleyen PKK terör örgütü ile anlaşan ve siyasi kolu olan partilerdir. Güvenlik korucularımız yıllardır PKK terör örgütü ile mücadele etmektedirler. Asla terör örgütü ile anlaşanlara oy vermezler. Sayın Valimizin bu işle bir ilgi alakası yoktur. Sayın Valimiz bölgemiz için bir değerdir.

'DEVLETİMİZE, VATANIMIZA VE BAYRAĞIMIZA BAĞLIYIZ'

Komutanlarımızı severiz onların da bu olayla ilgili şu ana kadar bir baskıları olmamıştır. Bölgedeki en çok korucu kitlesi olan Benim aşiretimdir. Biz devletimize, vatanımıza, bayrağımıza bağlı insanlarız. Oylarımızı da nereye vereceğimizi çok iyi biliriz."

Editör: TE Bilisim