Ekran Haber'in edindiği bilgilere göre, Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Hatay'da yardım çalışmaları hız kesmeden devam ederken, Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığı, Hatay'ın Kırıkhan ve Hassa ilçelerinde birçok yardım faaliyetine destek verdi.

ENKAZ ALANLARININ EMNİYETİ SAĞLANDI

Depremden etkilenen bölgelerde, enkaz altında kalan vatandaşların aranması ve kurtarılması çalışmalarına destek veren ekipler, enkaz alanlarının emniyetini de sağladı. 24 saat esasına göre yaya ve motorlu olarak önleyici kolluk devriyeleri icra edildi. Arama, kurtarma çalışmaları sırasında bulunan, depremzede vatandaşlara ait kişisel eşyalar da yerel kolluk kuvvetlerine teslim edildi.

HASARLI BİNALARIN YIKIMI ESNASINDA DA TEDBİR ALINDI

Hasarlı binaların yıkımı esnasında da emniyet tedbirleri alan jandarma ekipleri, enkaz döküm alanlarının asayişini 24 saat esasına göre önleyici kolluk devriyeleri ile sağladı.

GIDA VE TEMEL İHTİYAÇ MALZEMELERİ DAĞITILDI

Yardım çadırlarının dağıtımı ve kurulumu sağlanırken, helikopterler ile gelen gıda ve temel ihtiyaç malzemeleri teslim alınarak, ekipler tarafından lojistik merkezlerine sevk edildi. Gelen malzemelerin depremzede vatandaşlara dağıtımının da sağlandığı öğrenildi.

VERİLEN DESTEK FAALİYETLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME YAPILDI

Depremde zarar gören vatandaşlara, AFAD yardımları ile konteyner, çadır ve kira gibi verilen destek faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldığı kaydedildi. Kira yardımı veya konteynerlerden yararlanma talep formunun tanzim edilmesi, e-Devlet üzerinden başvurularının da online olarak yaptırılması, ekipler tarafından sağlandı.

SAĞLIK TARAMASI YAPILDI

Depreme maruz kalan köylerde yaşayan vatandaşların ve hayvanların, jandarma sağlık personeli ve jandarma veteriner sağlık personelleri tarafından sağlık taramasının yapıldığı belirtildi.

Depremde hasar gören şehit mezarlarının temizliği, bakımı ve onarımı da Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığı tarafından sağlandı.

Editör: TE Bilisim