Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde gerçekleşen ve 11 ilde büyük yıkımlara sebep olan depremlerin ardından, yaralar hızla sarılmaya çalışılıyor. Depremin ilk anlarından itibaren bölgede bulunan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, deprem bölgesindeki afetzede çocuklara moral oldu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Aydoğdu, "Bir yerde çocuk sesi varsa, orada hayat vardır" notunu düştü.

"CAN OLUYORLAR, CAN VERİYORLAR"

Deprem bölgesindeki çocuklarla çeşitli oyunlara katılan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Bir yerde çocuk sesi varsa orada hayat vardır. Cıvıltısı varsa neşe, heyecan, sevinç vardır. Can oluyorlar, can veriyorlar. Depremin ilk saatlerinden itibaren bir aydır Elbistan’dayız. Aslında o kadar özlemişiz ki bu sesi. Kendimizi aralarına atmaktan alamadık. Albay Hikmet Bey mesleği gereği idmanlı ve çevik, onu vuramadık. Ancak Kayseri Vali Yardımcımız Sadık Bey’i ilk atışta ıskalamadık. Hoş, kuralları bilmiyormuş. O, bizim sorunumuz değil. Çocuklar güldü, eğlendi ya, umudumuz katbekat arttı. Hayata onlar için ve onlarla tutunacağız."
 

Editör: TE Bilisim