İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından Dezenformasyonla Mücadele Merkezi birimini oluşturduklarını söyledi. Merkezin koordinatörlüğüne ise çeşitli üniversitelerde koordinatörlük ve akademisyenliğin yanı sıra gazete ve dergilerde köşe yazarlığı yapan İdris Kardaş getirildi. 

FAHRETTİN ALTUN DUYURDU

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ülkemize karşı yürütülen sistematik dezenformasyon kampanyalarına karşı İletişim Başkanlığımız bünyesinde müstakil bir birim oluşturduk. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi. Merkezimizin koordinatörü olarak atanan İdris Kardaş'ı tebrik eder, kendisine başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.

Dezenformasyonla mücadele merkezi başkanı İdris Kardaş kimdir?

KARDAŞ’TAN MESAJ

Görevlendirme sonra sosyal medya hesabından açıklama yapan Kardaş, dezenformasyona mücadele mesajı vererek şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Cumhurbaşkanımız @RTErdogan'ın hakikat mücadelesi içerisinde yer almak büyük şeref.
Kıymetli Hocam @fahrettinaltun başkanlığında Türkiye’ye karşı içeriden ve dışarıdan yapılan her türlü algı operasyonlarına, yalan ve dezenformasyona karşı mücadele edeceğiz. #YaşasınHakikat”

İDRİS KARDAŞ KİMDİR?

İdris Kardaş, aslen Diyarbakırlıdır. 2002-2008 senelerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde eğitim gördü. 2011 yılında ise İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde çalışmaya başladı.

5 yıl boyunca Bilgi Üniversitesi'nde koordinatör olarak görev aldı. Bilgi Üniversitesi'ndeki görevinden 2016 yılında ayrıldı. Kardaş, 2017 yılında İstinye Üniversitesi'nde akademisyen olarak göreve başladı.

Editör: TE Bilisim