Vicdanları sömüren, insani duyguları istismar eden dilenciler çoğu zaman suç üstü yakalanıyor. İnsanlara duygu sömürüsü yapıp dilenen dilencilerin üzerinden çıkan paralar ise şaşkına çevirmeye devam ediyor. İstanbul'da özellikle Taksim, Şişli, Mecidiyeköy ve Fatih' gibi bazı bölgelerde rant kuran dilenciler kucaklarındaki çocukları da buna alet ediyor.

PİŞKİNLİKTE SINIR TANIMIYORLAR

Her seferinde idari para cezasıyla serbest kalan vicdan sömürücülerine verilen cezaları hukukçular değerlendirdi. Hukukçular, yaptırımların artırılması gerektiğini belirterek bu kişilerin caydırıcı bir unsur olarak cezaevlerine gönderilmesi gerektiğini ifade etti.

Avukat Abdullah Adır:

Dilencilere verilen para cezasının artırılmasını ve çocukları dilendirenlere ise hapis cezası verilmesi gerektiğini savunan Av. Abdullah Adır şunları söyledi: "Çocuklar dilendiriliyor. Bu çocukları dilendiren kişilere sadece 277 TL bir idari para cezası uygulanıyor.

"ÇOCUKLARI DİLENDİRENLER, CEZAEVİNE KONULMALI"

Bunların arttırılması gerekiyor. Çocuk işçi çalıştırılmaktan dolayı 1 yıldan 3 yıla kadar cezası olmasına rağmen bunlar sisteme işlenmiyor. Cezaların artırılarak bu şahısların caydırıcı bir unsur olarak cezaevlerine gönderilmesi gerekiyor. Çünkü çok ciddi bir şekilde kara para aklaması söz konusu.

Avukat Hande Var

Dilencilik toplumun kanayan bir yarası olduğuna vurgu yapan Av. Hande Var ise, şunları söyledi: Dilencilik suçu bir çocuğun, dilencilik aracı olarak kullanılması halinde oluşan bir suçtur. Yaptırımı az olduğu zaman da dolayısıyla toplumda bu suçun önüne geçilmesi mümkün olmuyor.

DUYGULARINIZIN SÖMÜRÜLMESİNE İZİN VERMEYİN

Benim vatandaşlardan ricam lütfen dilencilere para vermeyin. Çünkü sizler verdikçe onlar duygularınızı daha da sömürüyorlar ve artıyorlar. Bu durumda Devletimiz de cezaları artırması gerekiyor.

Editör: TE Bilisim