Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından açıkladığı doğalgaz desteğinin detayları belli olmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları esnasında kömür yardımlarının, yeni yılla birlikte 'doğal gaz faturası desteği' olarak da verilebileceğini aktarmıştı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, 2022 yılı içinde ödemelerine başlanması planlanan doğalgaz desteği başvuruları ve  ödeme tarihine ilişkin merak edilenleri vatandaşlarla paylaştı.

DOĞALGAZ DESTEĞİ NEDİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında şunları kaydetti: 

"Hane halkının kullandığı doğalgaz ve elektrik faturalarında tarifeler vatandaşlarımız lehine düzenlenmiştir. Ülkemizde 2002 yılında 150 kilovat elektrik ve 125 metreküp doğalgaz kullanımı karşılığında asgari ücretin yüzde 47'sini oluşturuyordu. Şimdi aynı miktarda elektrik, doğalgaz için asgari ücretin yüzde 13'ü seviyesindedir. Vatandaşımızı fiyat artışlarına ezdirmeme sözünü burada yerine getirdik."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının ardından milyonlarca vatandaşın heyecanla takip ettiği doğalgaz desteği ile ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık'tan açıklamalar geldi.

''Kömür için verdiğimiz sosyal yardımı doğal gaz için de vereceğiz”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2021'in son günlerinde doğalgaz desteği ile ilgili kararı duyurmuştu. Bakan Yanık,  “İhtiyaç sahibi ailelerin bu ihtiyacının giderilmesinde hem çevreye katkısı hem de daha kolay ve erişilebilir bir ısınma aracı olması açısından kömür için verdiğimiz sosyal yardımı doğal gaz için de vereceğiz” demişti.

''Hem çevre temizliği açısından hem de vatandaşlarımıza katkısı açısından doğalgaz desteğimize çalışıyoruz."

Sarıkamış Harekatı'nın 107. yılı dolayısıyla Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yapılan anma töreninde konuşan Bakan Yanık, "Biz çalışıyoruz, programımız hemen hemen şekillendi. Üzerinde biraz daha çalışmamız gerekiyor. İnşallah eğer mümkün olursa mart ayı gibi vatandaşlarımıza ödemelerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Isınma yardımı yaptığımız bir grup var. Her yerde kömür kullanımı olmayabiliyor. Doğal gaz altyapısının oluştuğu, yardım alması gereken vatandaşlarımız oluyor. Dolayısı ile hem çevre temizliği açısından hem de vatandaşlarımıza katkısı açısından doğalgaz desteğimize çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Doğalgaz desteği başvurusu yap 2022: Doğalgaz fatura yardımı kimlere ve ne zaman verilecek, şartları neler? Doğalgaz fatura yardımı e-Devlet başvuru formu!

DOĞALGAZ DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK? BAKAN YANIK TARİH VERDİ! 

Bakan Yanık en çok merak edilen konulardan olan doğal gaz desteği ile ilgili bilgi verdi. Yanık, "Doğalgaz yardımı için başvurular şubat ayında, ödemeler mart ayında yapılacak." diye konuştu.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

 Yanık, uygulamaya geçtiğinde bu yardımların, diğer sosyal yardımlar gibi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ve e-Devlet aracılığıyla yapılacağını bildirdi.Sağlanan kömür yardımı kadar doğal gaz desteğinin de verileceğini kaydeden Bakan Yanık, normalde diğer sosyal yardım ödemelerinde PTT aracılığıyla veya kart dağıtarak yardımda bulunduklarını anımsatarak, bu hizmeti vatandaşlara ulaştıracaklarını söyledi.

E-DEVLET GİRİŞ EKRANI

Yapılacak yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşların, yakacak ve fatura yardımına e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabileceği kaydedildi.

Editör: TE Bilisim