Söz ve bestesi Nebil Fidan'a ait olan 'Engel Sensin' şarkısı müzikseverlerle buluştu. Avrupa Müzik Etiketi ile çıkan single büyük beğeni toplarken, klipte Fidan'a rol arkadaşlığı yapanların engelli bireyler olduğu dikkat çekti. 

ENGELLİ BİREYLERE ADANMIŞ BİR HAYAT!

Amacının bedensel engelliler konusunda farkındalık oluşturmak ve bulabileceği desteklerle, hayatlarına dokunmak olduğunu söyleyen Nebil Fidan'ın klip oyuncularından Mehmetcan Altınok, Doğancan Tuygun, Kadir Serkan Güngör, Sinan Öztürk, Nazife Merve Çağlar, ve Dilara Nur Demirel selebral palsi hastası, Abdurrahman Haliloğlu, Iris Gonca Eren, ve Zeynep Gül Gökçen down sendromlu, Şevval Koç yüzde 90 görme engelli, Zübeyda Nisa Karabacak'ın ise ampute olduğu öğrenildi. 

Şarkının hikayesinin tam 14 yıl önce başladığına dikkat çeken Nebil Fidan,

Şarkının hikayesi aslında tam 14 yıl önce başlamıştı. Sadece farkına varmam biraz zaman aldı. Çünkü insan, sağlıklı yaşam sürerken, eksiklerin ne denli zor olduğunu anlayamıyor. Evlilik bağı kurmam aslında bu şarkının içsel temellerini atmama büyük ölçüde yardımcı oldu. Öncesinde söz ve müzik elbette vardı ama ''Aşklar, ayrılıklar, mutluluklar… Bunlar bilinen hikayelerdi şarkılarda. Zaman her şeyin ilacı sonuçta. Ya dinmeyen acılar? Yaşanan zorluklar, görmezden gelinmek, tenkitler… İşte bunlar birikmişti zaman tünelinde. Kucağındaki  yük değildi, yüzleşmeydi kendisiyle. “Farkındalığı ortaya koyma anıydı artık'' düşüncesiyle 'Engel Sensin' şarkımın sözlerini tamamladım.

'ENGEL SENSİN' ŞARKISI KENDİMİZİ SORGULAMAMIZ İÇİN BİR FIRSAT!

Sağlıklı bir birey olarak hayatın içinde bulunmak çok kıymetli. Çünkü insan anlayamıyor çoğu zaman değerini. Bir de bizden daha özel dünyaya gelenler var tabi. Ben onları farklı görmüyorum. Her konuda bizden daha başarılı, algıları bizlerden daha açık. Bunun örnekleri de var. Bizim onlarda eksik olarak gördüklerimiz aslında bizim eksiklerimiz. Ayna misali... Bu günün telafisi yok. Yarın ne olacağımızı kim bilebilir. Bu şarkı kendimizi sorgulamamız için bir fırsat.

ENGEL ASLINDA BİR ENGEL TEŞKİL ETMİYOR!

Ben hayatımı da bedensel engeli olan bir insanla birleştirdim. Hepimizin birer bedensel engelli adayı olduğumuzun bilinciyle, engelin bir engel teşkil etmeyeceğini, kendi yaşantımda kanıtlıyorum. Bir kızımız var ve çok mutluyuz.

ŞARKIYA BÜYÜK İLGİ!

Şarkıya olan ilgi beklediğimden daha iyi diyebilirim. Dinleyicilerin yoğun ilgisi ve şarkının hikayesine olan merak beni daha da heyecanlandırıyor. Projemize destek gün geçtikçe ve daha çok insana ulaştıkça çığ gibi büyüyor bunu hissediyorum. Tüm dinleyicilerime ve destek veren herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

NEBİL FİDAN KİMDİR?

1982 Ankara doğumlu Nebil Fidan, ilk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladı. Daha sonra vatani görevini yapmak üzere Malatya'ya gitti. Orada yolu müzikle kesişen Fidan, vatani görevini tamamladıktan sonra müziğin mutfak kısmında beste yapmaya çalışırken, karşısına söz&müzik yazarı Rıfat Güneş çıktı. Güneş'in desteği sayesinde 'Engel Sensin' şarkısını müzikseverlerle buluşturdu.

Editör: TE Bilisim