Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 29. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni, gerçekleştirildi. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da katıldı.

2021 İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve TİM Başkanı İsmail Gülle, Yaş Meyve Sebze Sektöründe 10’uncu kez birincilik ödülüne hak kazanan Uçak Kardeşler Ltd.Şti.'nin ödülünü Ali Uçak'a takdim etti.

UÇAK'TAN AÇIKLAMA

Uçak yaptığı basın açıklamasında, “Türkiye birincisi olarak kurumsal sürdürülebilirliğin önemini göstermiş olmanın gururunu yaşadığımız ticaret hayatımızda; tüm üreticilerimize, tedarikçilerimize, çalışanlarımıza, Uçak Kardeşler ailesine teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyor ve 2021 yılı şampiyonluğunu kendilerine hediye ediyorum” dedi.

">

RAKAMLARLA İHRACAT

Öte yandan, 2021 yılında ilk 1000 firmanın ihracatı, yüzde 33 artışla 123 milyar doları aştı. Geçtiğimiz yıl listede olmayan 173 firma, bu sene ilk 1000 arasına girmeyi başardı. Bu yıl tam 15 firmanın ihracatı 1 milyar doları aştı. Listede yer alan firmaların yüzde 80'inin yüzde 100 yerli firmalardan oluştuğu bilgisi verildi.

Editör: TE Bilisim